Feest in Mini-Europe

2010-06-Mini-Europe-vlag

Vanaf 1 juli tot aan het einde van het jaar is België voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Om de start van het Belgische voorzitterschap te vieren, zullen 500 Europese inwoners op 1 juli een Europese vlag van 300 meter lang dragen.
  

Mini-Europe en Europese Beweging-België vieren Belgische voorzitterschap van EU

Vanaf 1 juli tot aan het einde van het jaar is België voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Om de start van het Belgische voorzitterschap te vieren, zullen 500 Europese inwoners op 1 juli een Europese vlag van 300 meter lang dragen. “De kleuren van Europa dragen in een fiere en feestelijke sfeer, dat is toch het mooiste symbool van betrokkenheid bij Europ dat België kan geven ? ”, aldus Thierry Meeùs, gedelegeerd bestuurder van het Mini-Europe. Anne Van Lancker, voorzitster van de Europese Beweging-België, heeft nog een andere boodschap: “De Europese Beweging wil burgers mobiliseren voor een solidair Europa dat zich engageert om een waardig leven te garanderen aan iedereen, ook aan de 80 miljoen armen, waaronder 20 miljoen kinderen .”

Concreet zullen de deelnemers op 1 juli een Europese vlag van 300 meter lang ontvouwen en zo de bekende miniatuurgebouwen van Madrid, Brussel en Boedapest, ofwel de hoofdsteden van de landen die vandaag (Spanje), morgen (België) en overmorgen (Hongarije, vanaf 1 januari 2011) het voorzitterschap van de Europese Unie waarnemen, met elkaar verbinden.
Dit feestelijke evenement, waar ook vaandelzwaaiers, duizenden ballonnen en een grandioos vuurwerk voorzien zijn, geniet de officiële steun van Spanje en Hongarije, en is georganiseerd in samenwerking met de Europese Beweging-België.

Het hele evenement zal vanuit de lucht gefilmd en gefotografeerd worden door twee telegeleide helikopters.

Om deel te nemen aan de manifestatie kan men zich nog steeds gratis inschrijven via www.mini-europe.eu. Iedere deelnemer wordt dan via mail op de hoogte gehouden van verdere details rond dit eerste evenement dat rechtstreeks geassocieerd is met het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.