Nieuw dino-park

2010-06-Dino-edmonton

Het lijkt wel een scene uit één van de Jurassic Park films, waarbij 40 dinosauriërs tot leven komen in de Canadese bossen ten noorden van Edmonton. Dit nieuwe Jurassic Forest zal komende maand openen voor het publiek.   

Jurassic Forest opent de dino-gates weldra

Het lijkt wel een scene uit één van de Jurassic Park films, waarbij 40 dinosauriërs tot leven komen in de Canadese bossen ten noorden van Edmonton. Dit nieuwe Jurassic Forest zal komende maand openen voor het publiek.

Jurassic Forest zal een educatief karakter hebben, maar ook de nodige entertainment verzorgen. 40 levensgrote dino-animatronics warden geplaatst op een avontuurlijk wandelpad van zo’n 2 km lang.

Het 16ha grote park ligt nabij Gibbons, Alta. Op 30 juli opent het park de poorten en naast de wandeltochten is er ook een verwelkomingcentrum.

General manager Greg Suess vertelt alvast dat het park de bezoekers zal verrassen en hen op een unieke manier zal laten kennismaken met dinosauriërs.

"Het park is een mix van entertainment en educatie. Het park is er niet alleen om gezinnen en kinderen te plezieren, we willen een stap verder gaan door hen kennis aan te rijken die ze tevoren niet hadden."

Suess halt eveneens aan date en groep zakenlui miljoenen in het park hebben geïnvesteerd om deze custom designed dinosauriërs tot leven te zien komen.

Enkele weken geleden werden de 40 voorhistorische dieren per helikopter op hun locatie in positie gebracht. Er is een mogelijkheid van interactie met de dieren zelfs: oogjes zullen glinsteren, hoofden kunnen draaien en zelfs ledematen zoals armen en staart zullen bewegen. Afhankelijk van hoe men het dier benadert, zal de dino op een andere manier reageren.

"Het is niet de bedoeling om er een attractiepark van te maken met heuse draaimolens en coasters, al zien we wel uitbreidingsmogelijkheden op termijn door het woud aan te passen.", vervolgt Suess.

In totaal zullen er zo’n 12 mensen actief zijn in het park, om vragen over dinosauriërs te beantwoorden. De bedoeling is om het park het jaar rond open te houden, al zal de focus liggen op de periode van mei tot aan Thanksgiving weekend. Uiteraard zullen scholen en privé-verzoeken het jaar rond bediend worden.