Grüna Lund 2011

2010-06-GrunaLund-BlaTaget

Twee grote nieuwe attracties zullen volgend jaar de deuren openen in het Zweedse Gröna Lund. Eén van die twee werd vorige week aan de pers voorgesteld, en betreft een totale makeover van de huidige dark ride Blå Tåget. Deze indoor attractie dateert uit 1932 en heeft een beetje haar eindstation bereikt.
  

Blå Tåget, total makeover

Twee grote nieuwe attracties zullen volgend jaar de deuren openen in het Zweedse Gröna Lund. Eén van die twee werd vorige week aan de pers voorgesteld, en betreft een totale makeover van de huidige dark ride Blå Tåget. Deze indoor attractie dateert uit 1932 en heeft een beetje haar eindstation bereikt. Op 9 augustus zal de laatste rit plaats vinden, en vanaf 2011 zullen de bezoekers een volledig nieuwe ervaring mogen verwachten.

Nieuwe technologie
Ondanks het feit dat de nieuwe attractie dezelfde naam zal dragen, zal de attractie helemaal nieuw zijn: zelfs het gebouw wordt na de laatste rit helemaal afgebroken om plaats te maken voor een op maat gemaakt concept met enge, huiveringwekkende effecten die de nieuwe attractie een moderner elan moeten bezorgen.
"Gröna Lund zal voor Blå Tåget de attractie ontwerpen en ontwikkelen met nieuwe special effects, en dit allemaal in samenwerking met enkele van 's werelds toonaangevende leveranciers. De evolutie van deze attractie zal zeer spannend om volgen worden." aldus Peter Osbeck, de Ride Manager van Gröna Lund.

De 2-zits karretjes zullen worden vervangen door 4-zits vehikels. Hiermee verdubbelt men de capaciteit van de attractie. De karretjes zullen voortbewegen op een achtbaan-achtige track, met de nodige flexibiliteit.

Met de nieuwe Blå Tåget zal binnenin een nieuw en spectaculair horror avontuur worden aangeboden; de buitenzijde van het gebouw krijgt een eerder klassieke uitstraling, om de link te leggen met de oude attractie.
 
"Blå Tåget is een geliefde klassieker die we nu een nieuw leven willen inblazen. Ondanks de modernisering willen we toch graag het geliefde thema en design in de mate van het mogelijke behouden, om ondanks de innoverende hi-tech technieken, toch een gevoel van herkenning en vertrouwen te behouden.”
 
Tweede nieuwigheid 2011
De andere nieuwe attractie is momenteel nog een geheim dat pas op 9 augustus zou geopenbaard worden. Het belooft wel een opwindende attractie te worden.