Een zomer vol festiviteiten in Europa-Park

2010-06-Europapark

Europa-Park bestaat dit jaar exact 35 jaar. Dit jubileum zal tijdens de zomermaanden  met nieuwe attracties en diverse festiviteiten  uitbundig gevierd worden. Er is voor elk wat wils: er staan dit seizoen maar liefst meer dan 300 activiteiten op het evenementenprogramma.
 

Jubileumjaar met meer dan 300 evenementen

Europa-Park bestaat dit jaar exact 35 jaar. Dit jubileum zal tijdens de zomermaanden  met nieuwe attracties en diverse festiviteiten  uitbundig gevierd worden. Er is voor elk wat wils: er staan dit seizoen maar liefst meer dan 300 activiteiten op het evenementenprogramma.

Sinds de opening in maart hebben bezoekers al volop waterpret kunnen beleven in de nieuwe attractie ‘Whale Adventures – Splash Tours’. Nog meer waterpret zal er voor de kleinste bezoekers zijn als in juli de bijzondere waterspeelplaats ‘Lítill Island’ geopend zal worden. Ook in deze maand zal een nieuwe attractie de deuren openen. In het Historama worden bezoekers dan meegenomen op een reis door de geschiedenis van Europa-Park.

De meeste jubileum-festiviteiten vinden plaats in de week van 12 tot 18 juli. In deze week heeft iedereen die in het openingsjaar van Europa-Park geboren is (1975) gratis entree. Overal in het park zullen bezoekers deze week met extra activiteiten verrast worden. Op 31 juli is het park tot middernacht geopend. Die dag kan men maar liefst 15 uur aan een stuk genieten van het aanbod van meer dan 100 attracties en shows.

De naam zegt het al, Europa-Park kent als thema de Europese landen. Deze zijn tot in de kleinste details in het park nagebouwd en ook kan men genieten van de keukens uit deze landen. Het Europa-thema komt ook terug in de vele festiviteiten die dit jaar op het affiche staan. Zo is er deze zomer een IJslands feest (3 en 4 juli), een Franse dag (14 juli), een Italiaans feest (23 en 24 juli), een Zwitsers feest (31 juli en 1 augustus), een Spaanse Feria (6 en 7 augustus) en staat Portugal in het middelpunt van de Pirates Beachparty’s op  14, 21, 28 augustus en 4 september. Ook de eigen regio komt aan bod tijdens het Badische Wijnfeest op 17 juli en de dag van het  Zwarte Woud op 18 juli.

Er zijn ook evenementen die deze zomer een vast plaatsje op het programma hebben gekregen:  tot medio september is er een High Diving Piraten Show. Meerder keren per dag laten stoere duikers hun duiken van 25 hoogte zien. Iedere vrijdag kun je lekker uitblazen van een dagje park: in het IJslandse themagebied is een echte chill- en loungehoek ingericht. Op zondagen is het tijd voor ‘Immer wieder sonntags’. Dit kun je ook thuis meemaken, al jaren wordt dit zondagmorgenprogramma live vanuit Europa-Park uitgezonden. De zomer eindigt met een Ballonfestival: van 17 tot 19 september.