Feest in Mini-Europe voor Belgisch EU voorzitterschap

2010-06-MiniEuropa

Ter gelegenheid van het Belgische voorzitterschap van de EU wil het Brusselse miniatuurpark 500 deelnemers uit 27 verschillende lidstaten verzamelen om een reusachtige Europese vlag te ontvouwen.
 

Mini-Europe wil 500 Europeanen verzamelen om op 1 juli de Europese kleuren te dragen

Vanaf 1 juli tot aan het einde van het jaar is België voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Om de start van het Belgische voorzitterschap te vieren, wil Mini-Europe een Europese vlag van 300m lang ontvouwen. Het is daarom op zoek naar 500 kandidaten om de vlag te dragen. 

“Met deze actie willen we de rijkdom en de diversiteit van de EU naar voren brengen en de poort naar elke lidstaat openen ”, aldus Thierry Meeùs, gedelegeerd bestuurder van het Mini-Europe. “Met trots de Europese kleuren dragen in een sfeer van uitbundigheid en feest, is dat niet het mooiste gebaar dat België symbolisch naar Europa kan stellen? De sfeer van europese samenhorigheid vertaalt zich ook in het het aantal kandidaten dat we zoeken - 500, of 1 per miljoen inwoners van de Europese Unie – en in hun nationaliteit: we zouden graag op zijn minst 10 personen uit elke lidstaat verzamelen.”

Concreet zullen de deelnemers op 1 juli een Europese vlag van 300 meter lang ontvouwen en zo de bekende miniatuurgebouwen van Madrid, Brussel en Boedapest, ofwel de hoofdsteden van de landen die vandaag (Spanje), morgen (België) en overmorgen (Hongarije, vanaf 1 januari 2011) het voorzitterschap van de Europese Unie waarnemen, met elkaar verbinden.
Dit feestelijke evenement, waar ook vaandelzwaaiers, duizenden ballonnen en een grandioos vuurwerk voorzien zijn, geniet de officiële steun van Spanje en Hongarije, en is georganiseerd in samenwerking met de Europese Beweging België. Ook de heer Karel De Gucht, oud-minister van Binnenlandse Zaken en huidig Europees Commissaris voor Handel heeft zijn aanwezigheid op 1 juli bevestigd.

Om de manifestatie in goede banen te leiden en iedereen in de beste omstandigheden te kunnen ontvangen, wordt aan de kandidaten gevraagd zich in te schrijven via www.mini-europe.eu. Via deze weg kunnen zij ook op de hoogte blijven van alle details rond dit eerste evenement ter gelegenheid van het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.