WK Voetbal koorts in Walibi Belgium

2010-06-Walibi

Terwijl het WK voetbal in Zuid-Afrika gestart is, organiseert Walibi een groot feest voor alle AC Milan fans. De Vampire, de meest indrukwekkende rollercoaster van Walibi, schittert dit jaar in rode en zwarte kleuren. Deze kleuren worden tevens door de Rossoneri, de “Rood Zwarten” van AC Milan gedragen.

Jean-Pierre Papin viert Walibi in rood en zwart

Terwijl het WK voetbal in Zuid-Afrika gestart is, organiseert Walibi een groot feest voor alle AC Milan fans. De Vampire, de meest indrukwekkende rollercoaster van Walibi, schittert dit jaar in rode en zwarte kleuren. Deze kleuren worden tevens door de Rossoneri, de “Rood Zwarten” van AC Milan gedragen. De kers op de taart is de aanwezigheid van Jean-Pierre Papin, de voormalige AC Milan speler.


Een exclusief dagje

Om deze nieuwe kleuren te vieren, worden de 10 Belgische AC Milan fanclubs uitgenodigd voor een exclusief dagje in ons park. De fans zullen allemaal een rood zwarte AC Milan trui dragen.

Jean-Pierre Papin zal samen met de Walibi kangoeroe het rood/zwart lint doorknippen. Bovendien daagt  JPP 10 gelukkige jongeren uit op een potje mini-voetbal om een gehandtekend shirt te bemachtigen. Om één van deze 10 gelukkigen te zijn moet je je inschrijven op http://www.walibi.be/ : een unieke ervaring voor alle voetbalfans !


AC Milan behoort tot de grootste clubs in Europa

AC Milan is niet alleen een grote en populaire club, ze behaalden ook vele titels: 17 kampioenschappen in Italië en een record van 18 internationale trofeeën, waaronder 7 Champions league-titels.
Heel wat grote voetbaliconen zijn de revue gepasseerd: Eric Gerets, Ruud Gullit, Ronaldinho, David Beckham, Paolo Maldini en Ronaldo.


Jean-Pierre Papin : een mythe

JPP werd ontdekt door het Belgische publiek in 1986 toen FC Brugge de Belgische voetbalbeker won. Het is pas later, in 1991 dat Papin de top bereikte: hij werd verkozen tot beste speler ter wereld. Hij was toen speler bij Olympique Marseille.
Van 1992 tot 1994 maakte hij deel uit van het Milanese elftal AC Milan, in 1993 en 1994 werd hij Italiaans kampioen en speelde hij de finale van de Champions League.


De Vampire : 10 jaar ijzingwekkende loopings

Sinds de opbouw van de attractie in 1999 hebben al miljoenen dappere bezoekers plaats genomen in één van de 20 zitjes. De Vampire is zonder twijfel, dé top attractie van Walibi. In 2010 kreeg deze achtbaan een facelift : nieuwe rode en zwarte tinten om nog beter in het vampierthema te passen.

De Vampire voert zijn 20 passagiers tegen een snelheid van 80 km/u. Met bengelende benen worden de passagiers 15 verdiepingen hoog opgehesen. Na een scheervlucht boven de grond trotseren ze 5 loopings.

Vandaag blijft de Vampire een unieke attractie in België. Zij behoort uiteraard tot de Big7 attracties die Walibi in de kijker zet gedurende het hele seizoen 2010.