Luna Park een schot in de roos

2010-06-LunaPark

De impact van Luna Park op Coney Island heeft meteen al een duidelijke impact op de andere bedrijven uit de buurt. De gemiddelde winsttoename van de 10 omliggende zaken aan de Boardwalk, bedroeg zo’n 40%, en dat op Memorial Day, traditioneel al een succesvol weekend.
 

Succesvol openingsweekend in Coney Island

De impact van Luna Park op Coney Island heeft meteen al een duidelijke impact op de andere bedrijven uit de buurt. De gemiddelde winsttoename van de 10 omliggende zaken aan de Boardwalk, bedroeg zo’n 40%, en dat op Memorial Day, traditioneel al een succesvol weekend.

"Dit was een ongelooflijk weekend voor ons", vertelt Carol Hill Albert, die net naast Lune Park de icoon achtbaan bij uitstek, Cyclone, opereert. Haar winst is met 40% gestegen. "Als dit de impact is van het park, dan is dit een heuse home-run-plus. We hebben al jaren geen drukte zoals nu ervaren" vervolgt ze.

Albert was eveneens beheerder van het voormalige Astroland Park tot de eigenaar van de site, ontwikkelaar Joe Sitt, het park sloot. Het park werd vervangen door een collectie tweedehandsattracties, en het domein werd omgedoopt tot "Dreamland". Sitt verkocht vervolgens het pand aan de stad, dat het domein op haar beurt heeft toevertrouwd aan Central Amusement International, met Zamperla als belangrijke steunpilaar, om het gebied om te toveren tot een amusementspark voor de bevolking van New York.

De opening van Luna Park, onder meer bijgewoond door Silvia Forghieri, een goede vriendin van Parkworld, en medewerkster van Parksmania, bracht vele mensen op de been om het nieuwe park te ontdekken. Het goede weer zorgde voor ideale omstandigheden. Ook het andere promenadepark, Deno’s Wonder Wheel Park, gebouwd rond het legendarische rad, pikte een graantje mee van de massa-toename en zag een winststijging van zo’n 30%.

De omliggende winkels dededn gouden zaken, met als uitschieter John's Deli, die een winststijging van 100 procent meldde. Maar ook de andere winkels zagen winststijgingen van 20 tot 70 procent.
"Het is krankzinnig geweest. Ik heb hier al 10 jaar een kleine zaak en heb dit nog nooit gezien." zei Dianna Carlin, exploitant van de souvenir-boutiek Lola Staar. Carlin, een lokale activist, keerde na een onderbreking van twee jaar terug, toen ze haar zaak na een conflict met Sitt moest sluiten.

Luna Park zelf dan is een park met allemaal nieuwe attracties. Dit jaar zullen 19 nieuwe attracties reeds opengaan voor het publiek, dat overigens lovende kritieken gaf. De attracties in Luna Park zijn allemaal van Italiaanse makelij: door de participatie van Zamperla als leaser zijn alle attracties door hen geproduceerd. Het personeel werd ook allemaal professioneel opgeleid om meteen in te grijpen waar nodig.


Alberto Zamperla was overigens een tevreden man. Gedurende het weekend werden meer dan 40.000 ritjes geteld, ver boven de gestelde verwachtingen. Het weekend werd echter ontsierd door het neersteken van een tiener na een geschil met een andere tiener op de promenade.

Een woordvoerder van het park benadrukt dat de steekpartij heeft plaatsgevonden buiten het park en voegde eraan toe dat "er geen problemen tijdens het weekend" binnen Luna Park, ondanks de grote drukte.
 Special thanks to Silvia Forghieri for the pictures