Houten achtbaan vordert in Chinese Knight Valley

2010-06-GCI-China

De bouwwerken aan de indrukwekkende houten achtbaan in Knight Valley beginnen vorm te krijgen. Great Coasters International, Inc heeft ondertussen de eerste van de drievoudige first drop voltooid.

 

GCI maakt grootse indruk in China

Great Coasters International, Inc werd gekozen voor het ontwerp en de bouw van een nieuwe houten achtbaan voor het Chinese park OCT Knight Valley. Deze kolossale achtbaan van maar liefst 1468m lang zal GCI's grootste single track achtbaan zijn.

De hoogte bedraagt 44,8 meter en de eerste drop gebeurt in drie spectaculaire stappen. Deze triple First drop zal een hoogteverschil van 40m maken. Het begin van de rit vliegt de trein doorheen een kasteel op de heuvel. Daarna is er nog de kenmerkende station fly-through ervaring, evenals een fly by, met gebankte bochten tot 80°! De hele beleving wordt kracht bijgezet met twee Millennium Flyer treinen, de standaard tegenwoordig voor GCI wooden coasters. GCI opent binnenkort ook al Joris en de Draak in Efteling, en heeft onder meer Troy in Toverland op het CV staan.

Deze geweldig ogende attractie opent eind dit jaar nog. Een naam werd nog niet vrijgegeven, al doet de naam "Guàishòu" de ronde. Dit is een mythologisch monster dat uiteindelijk transformeert in een menselijke gedaante.

Enkele statistieken: 

  • Hoogte: 44.8 m
  • Drop: 40.0 m
  • Top Speed: 98.5 km/u
  • Lengte: 1.468 m
  • Met twee Millennium Flyer treinen

 

Volg de bouw ook op Facebook