Mr. Six’s Dance Coaster pas voor 2011

2010-05-MrSix

Six Flags Magic Mountain heeft aangekondigd dat de geplande 17e achtbaan voor het park, Mr. Six’s Dance Coaster, pas in 2011 zal gebouwd worden. Deze kinderachtbaan was aangekondigd voor deze zomer, en zou hiermee de felbegeerde titel van rollercoaster hoofdstad delen met Cedar Point.

Cedar Point blijft Rollercoaster hoofdstad van de wereld

Six Flags Magic Mountain heeft aangekondigd dat de geplande 17e achtbaan voor het park, Mr. Six’s Dance Coaster, pas in 2011 zal gebouwd worden. Deze kinderachtbaan was aangekondigd voor deze zomer, en zou hiermee de felbegeerde titel van rollercoaster hoofdstad delen met Cedar Point, het park uit Ohio waar momenteel 17 achtbanen staan.

Indien Six Flags Magic Mountain volgend jaar de achtbaan opent, dan is het de vraag wat Cedar Point volgend jaar in petto heeft. De nieuwe attractie voor 2010 in Cedar Point is geen achtbaan maar een waterattractie, Shoot the Rapids, die momenteel vertraging heeft opgelopen, en nog niet open is. Maar voor 2011 zou het populaire park in Ohio een sensationele attractie op de roadmap hebben staan, al is het voor de fans nog gissen wat het zou worden.

Mr. Six’s Dance Coaster is een kinderachtbaan van het eerder gesloten Six Flags New Orleans. Mr. Six fungeert als een soort woordvoerder van het park, een oud mannetje… Six Flags New Orleans werd destijds zwaar getroffen door de orkaan Katrina, en werd sindsdien niet meer geopend. De achtbaan ging toen als Road Runner Express door het leven.
Het vreemde van de zaak is dat momenteel het land al klaar is in Six Flags Magic Mountain en dat zelfs de sporen van Mr. Six’s Dance Coaster aanwezig zijn. Wel zijn er nog geen funderingen gegoten. Het park gaf ook geen reden op bij de aankondiging. Mogelijk is er nog een probleem bij de bouwvergunning.