El Toro bekroond met FKF-award

2010-05-Plohn

Eén van de wildste houten achtbanen in Duitsland is zonder twijfel "El Toro" uit Freizeitpark Plohn. De attractie begeestert niet alleen de vele bezoekers die de achtbaan willen uittesten, maar ook de kritische pretparkfan, die "El Toro" bekronen met de FKF award voor beste nieuwigheid.

Freizeitpark Plohn ontvangt FKF Award voor beste nieuwe attractie

Eén van de wildste houten achtbanen in Duitsland is zonder twijfel "El Toro" uit Freizeitpark Plohn. De attractie begeestert niet alleen de vele bezoekers die de achtbaan willen uittesten, maar ook de kritische pretparkfan, die "El Toro" bekronen met de FKF award voor beste nieuwigheid. FKF staat voor Freundeskreis Kirmes und Freizeitparks, en verbindt verschillende pretpark- en kermisfans uit gans Duitsland, en zelfs buiten de grenzen. Zij bezoeken jaarlijks talloze parken en kermissen in groepsverband. Met hun awards bekronen ze jaarlijks talloze parken en attracties. Afgelopen zondag werd de award officieel overhandigd aan de directie van Freizeitpark Plohn.

Freizeitpark Plohn is een eerder bescheiden park, in het oosten van Duitsland, dat vorig jaar vriend en vijand verrastte met de bouw van een GCI houten achtbaan. El Toro is niet meteen een record-achtbaan, maar is best een leuke, verrassende ervaring, licht vergelijkbaar met Troy uit Toverland, die van dezelfde bouwer is. Naast El Toro biedt het park nog 70 diverse attracties aan vol plezier en avontuur. Dit jaar is er een klim-en klauteravontuur bijgekomen met “Crazy House”, en men is momenteel nog volop bezig met de bouw van een Plohni Village, waarbij de bouwwerken goed te bewonderen zijn, wanneer men een ritje maakt op de bekroonde "El Toro".