Scouting Fundays in Walibi World

2010-05-WalibiWorld-2

Op 5 en 6 juni 2010 vinden de Scouting Fundays voor de achtste keer plaats in Walibi World. Meer dan 5000 scouts vieren hier dat Scouting dit jaar 100 jaar bestaat. Tijdens dit weekend wordt het reguliere aanbod van attracties uitgebreid met eigen bouwwerken zoals klimtorens, een dynamische vlaggenmast en een primitieve camping.

Scouts maken levend voetbalspel in Walibi World

Op 5 en 6 juni 2010 vinden de Scouting Fundays voor de achtste keer plaats in Walibi World. Meer dan 5000 scouts vieren hier dat Scouting dit jaar 100 jaar bestaat. Tijdens dit weekend wordt het reguliere aanbod van attracties uitgebreid met eigen bouwwerken zoals klimtorens, een dynamische vlaggenmast en een primitieve camping. Ook zijn er verschillende spelactiviteiten op de plaza te vinden en is er een scoutingmarkt met een expositie over 100 jaar Scouting in Nederland.  Dit jaar wordt er daarnaast wel een hele bijzondere attractie gemaakt; een levend voetbalspel. Zowel scouts als bezoekers worden uitgedaagd om deel te nemen aan dit spannende spel.

Enkele jaren geleden is een groep scouts gestart met de organisatie van een weekend voor scouts in Walibi World, onder de noemer Scouting Fundays. Komend weekend vindt de al weer de achtste editie plaats van dit jaarlijkse Scoutingspektakel. Op de Fundayscamping verblijven het gehele weekend meer dan 2000 scouts. Naast de gebruikelijke pret van het attractiepark bouwen scouts eigenhandig diverse en even spectaculaire objecten waar bezoekers actief aan deel mogen nemen. Met dit jaar een levend voetbalspel als hoogtepunt.
Nu binnenkort het WK voetbal gaat beginnen, wordt er ook tijdens de fundays aandacht besteed aan dit wereldspel. Iedereen kent wel de echte voetbaltafels, maar hoe ziet de levende versie eruit? Dit belooft een heus spektakel te worden, waarbij zowel scouts als niet scouts zijn uitgenodigd om samen met elkaar te voetballen. Scouting en voetbal klinkt misschien als een vreemde combinatie, maar juist deze combinatie kenmerkt de openheid van de Scouting. De scouts organiseren een actief programma voor de bezoekers. “Scouting is voor iedereen en door actief deel te nemen ervaar je pas echt hoe leuk Scouting is. Dit komt terug in het levend voetbal spel, dat de scouts zelf pionieren. Maar ook bij alle andere activiteiten, nodigen we de bezoekers uit om deel te nemen ”, aldus organisator André Huisman.