Efteling schenkt aan Save the Children

2010-05-Efteling

In 2009 werd voor maar liefst 7.676,59 euro aan muntjes geworpen in de Wensbron van de Efteling. Al precies 25 jaar lang kunnen bezoekers een wens doen door een muntje in de bron te werpen. Elk jaar wordt de Wensbron leeggemaakt. Traditiegetrouw gaat de opbrengst naar Save the Children.
 

Wensbron Efteling bracht 150.000 Euro op

In 2009 werd voor maar liefst 7.676,59 euro aan muntjes geworpen in de Wensbron van de Efteling. Al precies 25 jaar lang kunnen bezoekers een wens doen door een muntje in de bron te werpen. Elk jaar wordt de Wensbron leeggemaakt. Traditiegetrouw gaat de opbrengst naar Save the Children. Voorbije kwarteeuw heeft de Wensbron in totaal 151.846,76 euro opgeleverd voor de kinderrechtenorganisatie.

Save the Children is de grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld. De organisatie wil de levensomstandigheden van kinderen verbeteren in landen waar onderwijs, vrijheid van meningsuiting en gezondheidszorg niet vanzelfsprekend zijn. Save the Children dankte vanmiddag iedereen die de voorbije 25 jaar een wens heeft gedaan in de Efteling, en de organisaties die de munten elk jaar vrijwillig schoonmaken en tellen.

De Nederlandse prinses Juliana, destijds erevoorzitter van Save the Children, opende de Wensbron op 21 mei 1985 door er als eerste een muntje in te gooien.