Dag van de Roodharigen II

2010-05-Walibi-Roodharigen

Vorig jaar kwamen niet minder dan 4.152 roodharigen (echte en ‘valse’) gratis Walibi Belgium bezoeken om een onvergetelijke dag te beleven. De “Dag van de Roodharigen” was één van de leukste en meest speciale dagen van het vorige seizoen.
 

Gratis toegang tot Walibi voor alle roodharigen

Vorig jaar kwamen niet minder dan  4.152 roodharigen (echte en ‘valse’) gratis Walibi Belgium bezoeken om een onvergetelijke dag te beleven. De “Dag van de Roodharigen” was één van de leukste en meest speciale dagen van het vorige seizoen. Wegens groot succes en dankzij de talrijke enthousiaste reacties van vorig jaar organiseert Walibi de 2de editie.

Eén van de reacties komt van Bernie: “Racisme tegenover roodharigen is weinig bekend, om die reden vind ik het een goede actie van Walibi om de mensen hierover te sensibiliseren. Dank je wel Walibi om onze haarkleur, waar wij zo trots op zijn, in de kijker te zetten."
Ook Cora was bijzonder opgetogen met dit event. “Vandaag, was Walibi gratis voor alle roodharigen (echt of ‘vals’) met als resultaat dat ik me enorm geamuseerd heb en dat ik nu een roodkopje ben. Ook mijn huid heeft een rode kleur gekregen.”

Hoe neem je deel aan de «Dag van de Roodharigen II» ?

Op zaterdag 29 mei zullen alle roodharigen gratis toegang krijgen tot Walibi.
Niet alleen de echte roodharigen mogen gratis binnen, maar ook de gekleurde roodharigen (ééndagskleur) en mensen met een roodharige pruik.

Het is zeer eenvoudig om zich in te schrijven: ga gewoon naar de website www.walibi.be en vul het inschrijvingsformulier in. Reeds 2500 personen hebben zich ingeschreven. Op 29 mei worden de bezoekers onthaald door de "jury van de roodharigen".

Een unieke groepsfoto zal gemaakt worden om 11u30 in de Calamity Zone, op het Lucky Luke City plein, in aanwezigheid van de jury en van alle roodharige personen. Een van de juryleden is niemand minder dan actrice en schrijfster Ianka Fleerackers.


Wist je trouwens dat...?

Mensen met rood haar zouden meer last hebben van pijn en kunnen heel slecht tegen de koude. Dit uit zich voornamelijk bij operaties. Zo hebben Amerikaanse wetenschappers onderzocht dat een roodharige persoon meer verdoving nodig heeft dan iemand met blond, bruin of zwart haar (gemiddeld 20%) om de pijn aan te kunnen. Bovendien kunnen mensen met rood haar heel slecht tegen de koude en moeten zich extra beschermen tegen de zon.*

(*bron : http://wetenschap.infonu.nl/anatomie/41911-roodharigen-steeds-zeldzamer.html)


Rood haar, een bijzondere haarkleur

Volgens schattingen zijn er maar ongeveer 140.000 roodharige personen in België. Volgens wetenschappers* zullen roodharigen over een honderdtal jaar niet meer bestaan. Wereldwijd zou maar 1% van de bevolking roodharig zijn.
De meeste roodharigen vindt men in Engeland (13% in Schotland), in Ierland (11%) en in de Verenigde Staten (tussen 2 à 5%).

Mannen en vrouwen zijn doorheen de jaren altijd gefascineerd geweest door roodharige mensen. De bruinharige Romeinse vrouwen lieten rode en blonde pruiken uit Germaanse volkstammen komen.
De Italiaanse schilders van de Renaissance namen meestal rood- of blondharige vrouwen als model.
En, vandaag nog, zijn er veel vrouwen die hun haar in vulkanisch rood laten kleuren.

Enkele bekende roodharigen zijn onder meer Nicole Kidman, Prince Harry, Vincent Van Gogh, Ginger (South Park).


Calamity Mine, een Big 7 attractie

Deze dag wordt georganiseerd ter ere van Calamity Jane, de roodharige vriendin van de welbekende Lucky Luke, en die ons geïnspireerd heeft voor de naam van de welbekende attractie: Calamity Mine.

De Calamity Mine is uniek in België en is één van de 5 grootste mijntreinen in Europa. De Calamity Mine maakt deel uit van de 7 attracties van de Big7 die Walibi Belgium aan de eer brengt gedurende het hele seizoen 2010.