Duits filmpark alweer overgenomen

2010-05-MPG

De Spaanse pretparkengroep Parques Reunidos is de nieuwe eigenaar van Movie Park Germany. De groep is ondertussen uitgegroeid tot één van de grootste pretparkexploitanten in Europa: het exploiteert 69 attractie-, dieren- en waterparken in Europa en de Verenigde Staten.
 

Movie Park Germany onder de vleugels van Parques Reunidos

De Spaanse pretparkengroep Parques Reunidos is de nieuwe eigenaar van Movie Park Germany. De groep is ondertussen uitgegroeid tot één van de grootste pretparkexploitanten in Europa: het exploiteert 69 attractie-, dieren- en waterparken in Europa en de Verenigde Staten. Parques Reunidos is sterk vertegenwoordigd in Spanje, België, Noorwegen, Denemarken, Frankrijk, Italië, Engeland, Argentinië en de Verenigde Staten. De bekendste parken zijn Bobbejaanland in België, Mirabilandia in Italië en Parque Warner in Spanje.

Movie Park Germany, het voormalige Warner Bros park, was eigendom van Star Parks, een groep onder hoede van de Britse particuliere investeringsmaatschappij Palamon Capital Partners nadat Six Flags zich uit Europa had terug getrokken. Onder de leiding van Palamon wijzigde de strategie van het park, en ging men zich meer op gezinnen richten. Het Duitse park draait rond alles wat met film te maken heeft. Op een oppervlakte van 45 hectare kan men 40 verschillende attracties en shows terugvinden, die als gemeenschappelijke factor het thema film hebben. In samenwerking met partners als 20th Century Fox, MGM, DreamWorks, Universal and Nickelodeon, biedt Movie Park de bezoekers achtbanen, entertainment in Hollywood-stijl en veel andere attracties voor jong en oud; het park is de plek in Duitsland waar populaire film- en tv-sterren als SpongeBob Squarepants, Shrek en de Ice Age-helden overal komen opduiken.

"Onze strategie om ons met attracties als Shrek en SpongeBob te richten op gezinnen blijkt een goede zet geweest te zijn. We zijn er trots op dat we de afgelopen jaren ervoor hebben kunnen zorgen dat we een terugkerende stijgende lijn hebben in de bezoekersaantallen” zegt Wouter Dekkers, general manager van Movie Park Germany. Hij blijft, net als de overige vaste medewerkers van het park, in dienst van Parques Reunidos.
Richard T. Golding, CEO Parc Reunidos, pikt hierop in: "Movie Park Germany heeft zich de afgelopen jaren zeer goed ontwikkeld. Met de aankoop van een sterke organisatie als Movie Park Germany krijgen we de gelegenheid een plek te veroveren binnen de Duitse markt. We zijn dus erg blij met deze ontwikkeling.” Movie Park Germany is één van de weinige themaparken in Europa die als thema film hebben. Met ongeveer 1,5 miljoen bezoekers per seizoen scoort het park best hoog. De afgelopen drie jaar is het bezoekersaantal van het park in Bottrop-Kirchhellen elk seizoen gestegen met 10% of meer. Voor de bezoekers van Movie Park Germany zal er niets veranderen door de verkoop.