Rollercoaster Tycoon, the movie?

2010-05-RCT-movie

In het verleden werden diverse video-spelletjes aangepast voor een entertainment op het witte doek; denk maar aan Mortal Combat, Spuer Marios Bros, Doom, Tomb Raider,... Rollercoaster Tycoon zou in dat rijtje bijkomen. Het zou wel het eerste simulatiespel zijn dat zou worden verfilmd. 

Populair pretparkenspel als basis voor film

In het verleden werden diverse video-spelletjes aangepast voor een entertainment op het witte doek; denk maar aan Mortal Combat, Spuer Marios Bros, Doom, Tomb Raider,... Rollercoaster Tycoon zou in dat rijtje bijkomen. Het zou wel het eerste simulatiespel zijn dat zou worden verfilmd. Het spel is bijzonder populair, er zijn reeds drie versies van het spel op de markt gebracht. De verwachting is dat bij een nieuwe film, misschien wel Rollercoaster Tycoon 4 zou uitgebracht worden, iets waar vele fans toch op hopen.

Niet alleen volgens Reuters, maar ook volgens diverse andere nieuwsbronnen en blogs, heeft Sony Pictures Animation de rechten op het populaire attractieparkenspel overgekocht. Het spel werd vele jaren geleden door Chris Sawyer bedacht en uitgewerkt, en werd uiteindelijk uitgebracht door Atari.

Harald Zwart zou genoemd zijn voor de productie en eventueel de regie. De man is vooral bekend van de remake van 'The Karate Kid'. David Ronn en Jay Scherick zouden zijn aangetrokken om het scenario vast te leggen. Beiden hebben the Zookeeper op hun CV staan, alsook het scenario voor de nieuwe smurfenfilm.

De vraag is of we exploderende treinen zullen te zien krijgen, of hongerige parkbezoekers. We zijn alvast benieuwd naar dit project. Nu hopen dat het op de rails raakt…