Afscheid van Star Tours in de VS

2010-05-Disney-StarTours

In september vorig jaar, kondigde Disney reeds veranderingen aan in Star Tours voor zowel Disneyland als Walt Disney World. De aanpassingswerken aan de attractie zouden in okotober beginnen in Disneyland, maar die plannen waren veranderd. 
 

Werken aan langverwachte upgrade van Star Tours starten binnenkort

In september vorig jaar, kondigde Disney reeds veranderingen aan in Star Tours voor zowel Disneyland als Walt Disney World. De aanpassingswerken aan de attractie zouden in oktober beginnen in Disneyland, maar die plannen waren veranderd. De nieuwe datum om de attractie te sluiten is 27 juli: er zal een jaar lang gewerkt worden om de attractie te upgraden naar een 3D-avontuur in de ruimte.

Star Tours in Walt Disney World zou enkele weken later sluiten (9 augustus is de geplande datum). Alvorens beide attracties sluiten, haalt Disney alles uit de kast om een feest te organiseren om deze attractie een laatste maal in origineel formaat te bezoeken. De zogenaamde "Laatste Reis naar Endor" zal worden gehouden op 14 augustus tijdens de Star Wars Weekends in Disney's Hollywood Studios. Dit bijzondere evenement kost 75 dollar en zal worden gehouden na sluitingstijd van 20u00 tot 1u00. Dit exclusieve feest zal niet alleen het nodige vuurwerk kennen, maar ook een Death Star Disco en aangepaste feestelijke party-zones. Het dragen van Star Wars kostuums wordt aangemoedigd. In Californië wordt niet meteen gedacht aan een gelijkaardig afscheidsfeest, maar worden ook acties gepland.