Formula Rossa haalt 240 km/u

2010-05-Ferrari

Ferrari World Abu Dhabi, 's werelds eerste Ferrari themapark en grootste attractie in zijn soort, heeft aangekondigd dat zij haar deuren voor het publiek zal openen op 28 oktober 2010, drie weken voor de tweede Formule 1 race, de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix.

Snelle Ferrari op coasterrails

Ferrari World Abu Dhabi, 's werelds eerste Ferrari themapark en grootste attractie in zijn soort, heeft aangekondigd dat zij haar deuren voor het publiek zal openen op 28 oktober 2010, drie weken voor de tweede Formule 1 race, de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix. De lang verwachte openingsdatum werd aangekondigd in een ceremonie gehouden op 06 mei 2010 in Barcelona, ter ere van de Spaanse GP. Vertegenwoordigers van Ferrari, Aldar Properties PJSC en Ferrari World Abu Dhabi waren bij deze blije gebeurtenis aanwezig.

Ferrari World Abu Dhabi zal een eerbetoon aan de passie, kwaliteit, prestaties en technische innovatie die Ferrari heeft in de loop der jaren en vertegenwoordigt vandaag. Het iconische slanke rood dak is rechtstreeks geïnspireerd door het klassieke zijprofiel van de Ferrari GT, maar dan wel verspreid over 200.000 m². Het dak bevat ook het grootste Ferrari-logo ooit gemaakt.

Tijdens deze gebeurtenis onthulde Ferrari World Abu Dhabi meteen ook meer over één van de attracties, die het snelheidswereldrecord zou moeten breken, "Formule Rossa". Deze unieke achtbaan, waarbij je jezelf in een cockpit waant, zal een top bereiken van 240 km/u. Het hoogste punt is 52 meter, en men zal 1,7G voelen tijdens de acceleratie. De trein is een heuse Ferrari Formule 1 bolide waarin 16 mensen kunnen plaatsnemen.
Vooraleer de rit begint is er een wachtruimte, waar de renners een beschermingsbril zullen krijgen, om zich te beschermen tegen de wind en vooral het zand dat mogelijk opwaait. Zeker tegen hoge snelheden is zoiets geen overbodige luxe. Met behulp van een hydraulische lier systeem, waarmee straalvliegtuigen ook gelanceerd worden, worden de passagiers in minder dan 5 seconden gekatapulteerd voor een spannende tocht van 2,07 km lang. Dit systeem maakt gebruik van maar liefst 20.800 PK. Volgens de ontwerpers van Jack Rouse Associates is de voornaamste uitdaging van deze achtbaan om de gewenste snelheid te bereiken zonder de veiligheid en comfort van de bezoeker in het gedrang te brengen. Intamin zal de tracks fabriceren.