Moederdagfeest in Bellewaerde Park

2010-05-BLW-Moederdag

Zondag is het moederdag en dat wordt gevierd, ook in Bellewaerde Park! Voor giraf Simone is het haar eerste moederdag, maar in de praktijk zijn het de verzorgers die de moederrol vervullen en de zorg voor het baby girafje voor hun rekening nemen.
 

Ook moederdag voor girafmama

2010-05-Nieuws-BLW

Zondag is het moederdag en dat wordt gevierd, ook in Bellewaerde Park! Voor giraf Simone is het haar eerste moederdag, maar in de praktijk zijn het de verzorgers die de moederrol vervullen en de zorg voor het baby girafje voor hun rekening nemen. Daarom wil Bellewaerde Park hen speciaal in de bloemetjes zetten. Bovendien mogen alle mama's dit weekend gratis naar het park!

Eerste moederdag voor giraf Simone
De jonge mama Simone werd een beetje overdonderd door het moederschap en laat de verzorging en voeding van haar baby girafje over aan de  dierenverzorgers. Uiteraard zijn we haar heel erg dankbaar voor het girafje dat ze gezond en wel ter wereld heeft gebracht. Voor moederdag heeft ze daarom wel een extra'tje verdiend. Zondag 9 mei zal ze mogen genieten van een heerlijke reuzegroententaart. Een echte lekkernij met luzerne, wortelen, appels en browser   (een soort korrel waar ze dol op is). De taart wordt geserveerd om 14u in de Savanne.


Verzorgers in de bloemetjes
Gezien het baby girafje niet kan drinken bij de mama geven de verzorgers zelf de fles. De eerste 14 dagen dronk het jonge dier ook 's nachts, maar intussen zijn de nachtvoedingen afgebouwd en heeft de kleine 'Z' voldoende aan 5 voedingen overdag (telkens 0.9 l).
Voor de verzorgers is dit uiteraard een hele opdracht maar ze hebben het er graag voor over.

Curator Nadimir Maslov: "Het girafje drinkt nu al heel vlot en komt goed bij. Momenteel drinkt hij dagelijks 4.5 l melk. Voor de dierenverzorgers is het de mooiste beloning om hem te zien groeien en vrolijk rondhuppelen in de savanne."

Bellewaerde Park wil graag de dierenverzorgers (Nadimir, Guy, Koen, Bert, Christelle, Anne en Janne) bedanken, die één voor één "pleegmama" zijn van het jonge dier. Voor één keer zullen er dus ook mannen in de bloemetjes gezet worden voor moederdag!

Alle mama's gratis naar Bellewaerde Park op 8 en 9 mei
Dit weekend nodigt Bellewaerde Park alle mama's gratis uit om een bezoekje te brengen aan mama Simone en haar kalfje. Elke mama kan genieten van deze actie door een speciale actiecoupon te downloaden op www.bellewaerdepark.be.
Deze coupon kan uitsluitend op zaterdag 8 of zondag 9 mei ingeruild worden voor een gratis ticket aan de kassa.