Kids-aspergeseizoen in Toverland

2010-04-Toverland-asperges

Tijdens de Nationale Opening van het Kids-Aspergeseizoen 2010 is vandaag Wessel van de Pol van Basisschool Mariënhof uit Alphen gehuldigd als ‘Aspergekid 2010’.
  

Wessel van de Pol is ‘Aspergekid 2010’

Tijdens de Nationale Opening van het Kids-Aspergeseizoen 2010 is vandaag Wessel van de Pol van Basisschool Mariënhof uit Alphen gehuldigd als ‘Aspergekid 2010’.

De opening van het Kids-aspergeseizoen in attractiepark Toverland werd vooraf gegaan door een aspergequiz, welke gepresenteerd werd door de tweeling Jasper en Marius Gottlieb (o.a. bekend als Flip en Tobias van Hamel in de jeugdserie ‘SpangaS’). De aanwezigen waanden zich even op het aspergeveld door de aanwezigheid van een écht aspergebed en een echte tractor. De hele dag werden er lekkere aspergehapjes geserveerd door ‘meester’kok Christ Manders.

Het was een drukte van jewelste rond het podium waar de asperge kennisquiz werd georganiseerd.
De 3 deelnemende scholen aan de quiz hadden zich goed voorbereid en de spanning was af te lezen van de gezichten van de deelnemers. Wie had de zenuwen het meest onder controle en mag zich Aspergekid 2010 noemen? Wessel mocht uiteindelijk de hoofdprijs van € 350,-- in ontvangst nemen voor zijn school.

Asperges zijn voor elke dag!
De kids-opening is een leuke, maar vooral interessante aangelegenheid.
Bart Benders (Aceera): “Het doel van dit initiatief is om kinderen te laten zien, ruiken en proeven dat de groente asperge een groente is die op veel verschillende manieren te bereiden en te eten is.
Bovendien is het een gezonde groente met veel vitaminen en gezonde inhoudsstoffen.
Daarnaast blijkt uit recent onderzoek dat asperges steeds vaker voorkomt op het doordeweekse menu, waardoor ook meer kinderen asperges eten.”


Foto: Marieta Vlemmix
De winnaar Wessel van de Pol (midden) met de cheque ter waarde van € 350,-- waarmee feestelijk het Kids-aspergeseizoen werd geopend.