Zamperla druk in de weer voor Coney Island

2010-04-ConeyIsland-LunaPark

De heropleving van Coney Island in New York is al maanden een hot item in de Verenigde Staten. Een gedeelte van het gebied, Luna Park, zal volledig uitgebaat worden door een attractiefabrikant, met name Zamperla uit Italië. Zij proberen in een eerste fase hun pakket klaar te hebben voor het drukke zomerseizoen. 

Luna Park open einde mei?

De heropleving van Coney Island in New York is al maanden een hot item in de Verenigde Staten. Een gedeelte van het gebied, Luna Park, zal volledig uitgebaat worden door een attractiefabrikant, met name Zamperla uit Italië. Zij proberen in een eerste fase hun pakket klaar te hebben voor het drukke zomerseizoen. De tijd is krap, want het doel is om einde mei alles in orde te hebben.

Het belooft alvast een spannende race tegen de klok te worden, om de 22 attracties klaar afgeleverd en getest te hebben, zoals Tickler, een familie georiënteerde achtbaan, de befaamde Mega Disk’O’ en Air Race, een aerobatische ervaring.
Voor de Zamperla groep, die al bijna 50 jaar bestaat, is dit alvast de grootste investering ooit. De Italiaanse attractiefabrikant is de meerderheidsaandeelhouder van Central Amusement International, het in New Jersey gevestigde bedrijf dat een overeenkomst ondertekende met New York City eerder dit jaar om een entertainmentgebied te bouwen en te onderhouden. De renovatie die Central Amusement International al heeft uitgevoerd heeft tot dusver 15 miljoen dollar gekost, de helft van de 30 miljoen dollar investering. Om over voldoende armslag te beschikken, trok het zich eerder dit jaar al terug uit Leolandia.

Zamperla, volgens industriële experten, is één van de top 5 bedrijven wat betreft pretparkattracties, probeert de glorie van weleer te herstellen. Het pretpark project op Coney Island kreeg de naam Luna Park, een verwijzing naar de spaaltuin die er vroeger stond tot WO II. Tekeningen voor de nieuwe hoofdingang op Surf Avenue zijn gebaseerd op het oorspronkelijk ontwerp, met een moderne, flashy look. De lease-overeenkomst voor de bouw en exploitatie van het park is afgesloten voor een periode van 10 jaar. In die tijdspanne wil men het park een innovatief imago meegeven. De keuze van het stadsbestuur van New York voor Zamperla, werd ingegeven omdat de groep reeds Victorian Gardens exploiteert, een pretpark voor kinderen dat zich bevindt op Wollman Rink in Central Park in Manhattan. Daarnaast wordt het bedrijf ook hoog aangeslagen voor hun diversiteit aan attracties. Het voorstel van Zamperla bevatte bovendien een mix van nostalgie, een eerbetoon aan de geschiedenis van het befaamde pretpark, maar men maakt er wel degelijk een 21-eeuws pretpark van met moderne attracties, waarvan sommige zelfs uniek zullen zijn.

Voor het seizoen volgend jaar zal er ook een Scream Zone komen, waarbij vooral verschillende achtbanen, waaronder de befaamde MotoCoaster, zullen toegevoegd worden. Met Air Race zal men dit jaar reeds een attractie met adrenaline aanbieden. Het wordt omschreven door Zamperla als de ultieme kick. Het overige aanbod in Luna Park zal eerder familie gericht zijn. Voor Zamperla zal Coney Island alvast een mooie vitrine zijn voor hun attracties.