The Little Mermaid in Californië

2010-04-DCA-LittleMermaid

Eén van de attracties waar de Amerikanen naar uitkijken is The Little Mermaid: Ariel's Adventure. Deze gethematiseerde attractie is een zogenaamde dark ride met een omnimoversysteem, die de bezoekers meeneemt in de zee en hen doet meegenieten van allerlei herkenbare scenes uit de bekende tekenfilm.

Veel beweging in Disney’s California Adventure

Eén van de attracties waar de Amerikanen naar uitkijken is het tot leven komen van het sprookje van de Kleine Zeemeermin (The Little Mermaid: Ariel's Adventure). Deze gethematiseerde attractie is een zogenaamde dark ride met een omnimoversysteem, die de bezoekers meeneemt in de zee en hen doet meegenieten van allerlei herkenbare scenes uit de bekende tekenfilm. Uiteraard zullen de bekend in de oren klinkende deuntjes niet ontbreken om van deze attractie een populaire top-attractie te maken. Er bestaan bovendien diverse geruchten die vertellen dat deze attractie binnen enkele jaren ook in het Parijse themapark zal verrijzen.

In Californië zou de attractie pas openen in de lente van 2011. The Little Mermaid: Ariel’s Adventure bevindt zich in het gebied van Paradise Pier. Hiervoor warden allerlei winkels verwijderd om plaats te maken voor dit prestigieuze project: Dinosaur Jack Store, Route 66 Souvenirs, en Corn Dog Castle. Sommige shops zullen weliswaar herrijzen in een aangepast thema. Het ganse project zou ongeveer 100 miljoen dollar kosten, al is hier geen officieel statement over terug te vinden.


Binnenkort zullen de mensen ook kunnen genieten van Red Trolley Cars, een vervoermiddel dat de bezoeker zal brengen van de inkom tot aan de ingang van de Twilight Zone Tower of Terror. De attractie doet mogelijk een beetje herinneren aan de Pacific Electric Red Car die ooit doorheen het gebied van Los Angeles reed. Het is tevens ook een attractie die in de gast van wijlen Walt Disney werd neergezet, daar de man enorm veel hield van treinen.
 

De Blue Sky Cellar werd ondertussen ook al aangepast. In deze kelder kan men een tentoonstelling terugvinden over het typische Disney's California Adventure, met al zijn uitbreidingen. Via displays, kaarten en vitrines kan de bezoeker meer te weten komen over de jonge geschiedenis van dit park.


Het park heeft ook net het Food and Wine Festival geopend, een eetfestijn met de nodige drankjes, een event dat nog tot 31 mei loopt. Diverse koks tonen hun beste kunnen, en geven de kinderen bovendien de kans om met hen te leren koken.