Nostalgie troef in Dreamland

2010-04-DreamlandMargate

Dreamland te Margate in het Britse Kent werd door enkele initiatiefnemers van de ondergang gered en men heeft als doel om in de zomer van 2012 te heropenen. Momenteel is men druk in de weer om de nodige fondsen via sponsoring te vergaren.

2012 vooropgesteld voor heropening Dreamland

Het pretpark Dreamland, in Margate, Kent, werd door enkele initiatiefnemers van de ondergang gered en men heeft als doel om in de zomer van 2012 het Britse pretpark te heropenen. Momenteel is men druk in de weer om de nodige fondsen via sponsoring te vergaren om zo de toekomst veilig te stellen van het park, dat in het verleden reeds de deuren moest sluiten.

Bob Preedy werd ondertussen benoemd als attractie-coördinator, wat inhoudt dat hij niet alleen de geschiedenis van de reeds aangekochte attractie zal moeten onderzoeken en bijhouden, maar hij is ook verondersteld om wereldwijd beschikbare nostalgische attracties op te volgen. Dreamland heeft immers de intentie om oudere attracties in alle glorie te herstellen, zodat attracties van weleer kunnen bewonderd en bezocht worden. De eerste betrachting is uiteraard om de huidige site grondig te renoveren zodat het niet meer die sombere locatie is.

Het park heeft ondertussen al enkele attracties in hun bezit, die momenteel aan grondige inspecties worden onderworpen, zoals de x-ray-methode, waarbij men op zoek gaat naar haarscheurtjes in het metaal. Met Dreamland hoopt men een retro-park te ontwikkelen, waar er plaats is voor meerdere “verloren” attracties. Uiteraard moet de haalbaarheid wel realistisch zijn om een attractie te kunnen toevoegen, zowel logistiek als financieel.
Het paradepaardje moet Scenic Railway worden, die reeds in het park stond, maar enorm beschadigd werd in 2008 door brandstichting. Dankzij een budget van 3,7 miljoen pond van de staat, kan men deze oude glorie terug in ere herstellen. Het zou de oudste achtbaan in Groot-Brittannië zijn, en de vierde oudste achtbaan ter wereld.