Hollands feest in Europa-Park

2010-04-EP-HollandDay

Op 8 en 9 mei aanstaande zet Europa-Park Nederland, één van de 13 landen die in het attractiepark nagebouwd zijn, extra in de schijnwerpers. Op deze dagen wordt er in Duitslands grootste attractiepark namelijk een Hollands feest gevierd.

Tulpen, kaas en klompen in het Zwarte Woud

Op 8 en 9 mei aanstaande zet Europa-Park Nederland, één van de 13 landen die in het attractiepark nagebouwd zijn, extra in de schijnwerpers. Op deze dagen wordt er in Duitslands grootste attractiepark namelijk een Hollands feest gevierd. Twee dagen lang zijn er verschillende Hollandse activiteiten en wanen Nederlanders, midden in het Zwarte Woud, zich helemaal in eigen land.

Europa-Park, het grootste attractiepark van Duitsland, telt meer dan 100 attracties en shows. Elke dag staat er alleen al een kleine vijf uur show op de planken. Deze attracties en theaters zijn ingebed in de typische architectuur van de 13 Europese landen die in het park gepresenteerd worden. Op een oppervlakte van 85 hectare loop je hier van een Italiaans pleintje, via een Zwitsers bergdorpje, langs een Spaanse arena naar een Grieks havenplaatsje.

Ook Nederland is in Europa-Park nagebouwd. Tussen Scandinavië en Rusland sta je plotseling op een typisch Hollands pleintje, compleet met trapgeveltjes, Delfts blauw en een windmolen. Op 8 en 9 mei staat dit themagebied extra in de belangstelling. Op deze dagen zijn er typisch Hollandse activiteiten, zoals:  poffertjes bakken,  kaasdragers uit Alkmaar,  schilderen van Delfts Blauwe borden,  Hollandse klederdrachten,  klompen maken en  natuurlijk klompendansen.

De activiteiten-kalender van Europa-Park kent gedurende het parkseizoen meerdere festiviteiten waarbij een land centraal gesteld wordt. Europa-Park wil zo de bezoekers kennis laten maken met de verschillende aspecten van de Europese landen.

Nederlanders die Europa-Park tijdens de mei-vakantie bezoeken zullen meer oog hebben voor de meer dan 100 attracties en shows die hier aangeboden worden. Geen enkel ander park heeft zo’n groot aanbod. Ook dit jubileum-jaar, Europa-Park bestaat in 2010 35 jaar, zijn er weer enkele attracties toegevoegd. Nieuw dit jaar zijn o.a. een waterattractie voor het hele gezin en een Gazprom-belevingswereld.