Toekomst Six Flags New Orleans?

2010-04-SF-NewOrleans

Vier maanden nadat een rechtbank gespecialiseerd in failliessementen de verantwoordelijkheid van het voormalige Six Flags pretpark ten oosten van New Orleans doorschoof naar het stadhuis van de stad, blijft de toekomst van het park bijzonder onzeker.
 

Ondanks geruchten weinig actie in New Orleans pretpark

Vier maanden nadat een rechtbank gespecialiseerd in failliessementen de verantwoordelijkheid van het voormalige Six Flags pretpark ten oosten van New Orleans doorschoof naar het stadhuis van de stad, blijft de toekomst van het park bijzonder onzeker. Naast het maken van plannen om een bewakingsfirma in te huren om over het park te waken, heeft het bestuur van de stad aangekondigd dat er momenteel nog geen openbare plannen zijn voor deze vestiging.

Het Six Flags park werd destijds zeer zwaar getroffen door de orkaan Katrina, net als de ganse regio. Sindsdien is het park in een ontredderde staat aanbeland. Six Flags zelf deed geen investeringen meer, en vroeg vorig jaar haar faillissement aan. Ondanks alles was toch 240.000 dollar nodig om een bewakingsfirma in te huren voor patrouilles in het gebied. Maar verder wilde het stadsbestuurd niet reageren of er plannen voor ontwikkeling of afbraak voorzien waren.

Op dit moment is het bovendien een slechte politieke periode, omdat men momenteel de administratie van burgemeester Ray Nagin aan het afbouwen is, om plaats te ruimen voor een nieuw stadsbestuur onder leiding van luitenant-gouverneur Mitch Landrieu. Six Flags zelf beëindigde haar huurcontract met de stad in december, terwijl het bedrijf zelf kreunde onder de reorganisaties ten gevolge van het faillissement. De overeenkomst tot beëindiging leverde de stad nog wel 3 miljoen dollar cash op. Het bedrijf moet New Orleans ook nog 25% geven van het verzekeringsgeld dat het terugtrok na Katrina, indien de afwikkelingskosten van de site oplopen tot boven de 65 miljoen dollar.

Ondanks het feit dat er na Katrina nauwelijks nog actie te zien was, beschouwt de stad dit deel toch als een zeer waardevol stukje onroerend goed. Men zal zeker verschillende pistes onderzoeken om er met een nieuw project opnieuw leven in te blazen. Six Flags vestigde er zich in 1995 toen men het voormalige Jazzland Theme Park overnam. Hier zijn toen destijds twee leningen verstrekt aan Six Flags, waarvan de stad momenteel nog steeds de interesten trekt. Het lease-contract van Six Flags was tot afgelopen jaar een belemmering voor de site om er een bestemming aan te geven, maar momenteel zou er geen enkel probleem meer mogen zijn om openbare voorstellen te maken.

Afgelopen zomer waren er verschillende geruchten over plannen voor de herontwikkeling van deze toeristische attractie. Maar die zijn ondertussen zo afgezwakt dat het eerder leek op een poging om de lokale economie een stootje te geven. Toch is er één project dat momenteel veel aandacht trekt: het Big League Dreams project van Fielkow, een enorm groot sportcomplex met verschillende faciliteiten. De man is nog zeer voorzichtig, vermits hij ook andere locaties nabij New Orleans op het oog heeft, waaronder een pand, net naast het voormalige Six Flags park.
Het Big League Dreams sportcomplex zou 20 miljoen tot 25 miljoen dollar investeringen vereisen van de stad. Fielkow zei dat hij reeds gesproken heeft met de net verkozen burgemeester Mitch Landrieu over het project. Zodra de man in functie is, zullen de gesprekken hieromtrent hervatten.

Een andere mogelijkheid betreft een overname door Amusement Southern Star, het bedrijf dat opgemerkt werd toen het destijds een bod uitbracht. Viacom gaf alvast toestemming om de merknaam Nickelodeon te gebruiken. Men is nog steeds geïnteresseerd in de aankoop van de site, aldus Danny Rogers, CEO van het bedrijf. Maar ook hier wacht men tot de nieuwe burgemeester met zijn administratie zich gesetteld heeft.

Southern Star wil alvast meer dan 150 miljoen dollar uitgeven om het park te renoveren. Naast het renoveren van bestaande attracties, zijn er ook plannen om enkele nieuwe attracties te introduceren, waaronder verschillende waterattracties. plan van de onderneming had opgeroepen voor het toevoegen van nieuwe attracties en verschillende waterattracties. Toch is de vraag wat de toekomst gaat brengen, want nadat Southern Star een eerste verzoek al zag geweigerd worden, is het niet geheel duidelijk of het bedrijf wel alles op alles wil zetten om een nog hoger bod uit te brengen.