100% focus op Coney Island voor Zamperla

2010-04-Leolandia-Zamperla

Antonio Zamperla SpA heeft besloten om het bedrijf te verlaten dat zij in 2007 samen met de Italiaanse groep Thorus hadden opgericht, om zo het Italiaanse pretpark in Capriate San Gervasio te Bergamo over te nemen en te exploiteren onder de nieuwe naam Minitalia Leolandia Park.
 

Zamperla trekt zich terug uit Leolandia

Antonio Zamperla SpA, een belangrijke speler in de amusementsindustrie als attractiebouwer en parkexploitant, heeft besloten om het bedrijf te verlaten dat zij in 2007 samen met de Italiaanse groep Thorus hadden opgericht, om zo het Italiaanse pretpark in Capriate San Gervasio te Bergamo over te nemen en te exploiteren onder de nieuwe naam Minitalia Leolandia Park.
Deze belangrijke beslissing werd genomen omdat Zamperla zich nu 100% wil focussen op de relaunch van het historisch belangrijke Luna Park in Coney Island te New York. Luna Park is een onderdeel van een veel breder plan voor revitalisering van een hele gemeenschap in New York. Dit initiatief werd sterk ondersteund door de burgemeester samen met de New York City Economic Development Corporation en de Coney Island Development Corporation.

Minitalia Leolandia Park is helemaal heropgeknapt en kreeg een totaal nieuwe make-over met 16 nieuwe attracties voor gezinnen en tieners. Dit heeft het herstel van het park ingeleid. Het park staat niet alleen voor entertainment, maar ook voor edutainment. De ganse ervaring van de conversie naar een succesvol park is heel belangrijk voor Leolandia, die op hun beurt die expertise kunnen doorgeven. Zamperla heeft het park alvast veel internationale kennis doorgegeven. Het personeel kreeg lessen in klantenzorg en milieu-beleid. Met deze basis moeten het park onder leiding van de groep Thorus verder kunnen.
Antonio Zamperla SpA zal blijven samenwerken met het park als onafhankelijk consultant.