Ellen DeGeneres in Hogwarts

2010-04-HarryPotter

Dreuzels kregen hun eerste officiële kijkje in de toverwereld van Harry Potter tijdens een Amerikaanse TV-shows, waarbij gastvrouw Ellen DeGeneres doorheen het nieuwe gebied wandelde, samen met twee deelnemers van Donald Trump's "Celebrity Apprentice".

The Wizarding World of Harry Potter: voorsmaakje

Dreuzels kregen hun eerste officiële kijkje in de toverwereld van Harry Potter tijdens een Amerikaanse TV-shows, waarbij gastvrouw Ellen DeGeneres doorheen het nieuwe gebied wandelde, samen met twee deelnemers van Donald Trump's "Celebrity Apprentice", de winkeltjes al eens verkende en ook al eens de smaak van het Boterbier ging proeven.

Voor de dreuzels is het echter nog wachten tot 18 juli alvorens The Wizarding World of Harry Potter zal geopend worden in Universal's Islands of Adventure in Florida.


Kort samengevat pakt het Universal pretpark uit met een nieuw concept, geïnspireerd op de boeiende vertellingen van J.K. Rowling: het nieuwe themagebied is gebaseerd op de avonturen van Harry Potter, de jonge tovenaarsleerling, waarbij het ganse gebied zal doorspekt zijn met magie en fantasie. Universal stelt alles in het werk om de authentieke sfeer van Harry Potter in het pretpark te doen herleven. Niet alleen op attractieniveau, maar ook de shops en restaurants zullen met een typisch tovenaarssausje overgoten worden, zodat het bezoek aan dit gebied als levensecht ervaren wordt.

“Alle actiemomenten en avonturen vanuit de wereld van Harry Potter zullen hier tot leven komen”, aldus Tom Williams, CEO en voorzitter van de Universal parken. “The Wizarding World of Harry Potter zal in tegenstelling tot welk ander themaland op aarde uniek zijn. In feite wachten we zelf met ongeduld om onze bezoekers te verbazen.”

The Wizarding World of Harry Potter draait rond de tovenaarsschool in Hogwarts castle. Bij de inkom van Hogsmeade zal men het fluitsignaal van de Hogwarts Express herkennen. Onderweg kom je Zonko’s tegen, een winkeltje vol magie, grappen en grollen. Honeydukes is vlakbij, en hier kunnen de kinderen de chooladen kickers kopen of het snoepgoed met allerlei vreemde smaken. De Britse pubs zijn The Three Broomsticks en  Hog's Head pub, ze zullen ook het zgn. boterbier serveren en pompoenensap. Vlakover is er het uilenhuis The Owlery, waar ze wachten om hun volgende levering van post te brengen. In The Owl Post ken men overigens echte brieven versturen met een postzegels van Hogsmeade en een postzegelstempel van The Wizarding World of Harry Potter. In Ollivanders wand shop kun je een interactieve ervaring meemaken, wanneer het toverstokje de tovenaar uitpikt… Dervish and Banges herbergt enkele magische instrumenten en materialen.

Naast de leuke shops en horeca-gelegenheden zijn er natuurlijk ook diverse attracties te ontdekken. Zo is er Dragon Challenge, en dubbele thrillcoaster met fascinerende elementen uit het Triwizard Toernooi. Voor de pretparkkenners, dit is de huidige Duelling Dragonds. Ook is er Flight of the Hippogriff, een (reeds bestaande) familieachtbaan die een trainingsvlucht voorstelt van de Hippogriff. In het kasteel zelf is er ook Harry Potter and the Forbidden Journey, een fascinerende nieuwe attractie met nieuwe technologie om de tovenaarskunsten optimaal te doen ervaren.