Intimidator in Carowinds

2010-03-Carowinds

Het Amerikaanse pretpark Carowinds heeft haar panoramisch zicht drastisch veranderd met de nieuwe, hoogste, snelste en langste achtbaan in het zuidoosten van de VS, Intimidator. Deze hyper-coaster is geïnspireerd op de race-legende Dale Earnhardt, een legendarische NASCAR-kampioen.

Dale Earnhardt geëerd met hyper-coaster in Carowinds

Het Amerikaanse pretpark Carowinds heeft haar panoramisch zicht drastisch veranderd met de nieuwe, hoogste, snelste en langste achtbaan in het zuidoosten van de VS, Intimidator. Deze hyper-coaster is geïnspireerd op de race-legende Dale Earnhardt, een legendarische NASCAR-kampioen. De 23 miljoen dollar kostende stalen achtbaan staat dan ook volledig in het teken van deze snelheidssport. De baan zelf is bijna 71 meter hoog, en heeft een First drop van maar liefst 65 meter, in een maximale hoek van 74°, wat toch redelijk steil is. Het traject zelf is 1620 meter lang, en de bezoekers halen een maximale snelheid van ruim 120 km/u.

Intimidator werd ontworpen door het Zwitserse bedrijf Bolliger & Mabillard, een erkende marktleider in sensationele achtbanen. Het wordt bovendien de 13e achtbaan in het voormalige Paramount park. Naast de vele achtbanen heeft het park een ruime line-up aan attracties waarin ook het nieuwe Planet Snoopy voor de kinderen.

"Intimidator heeft alle elementen die zorgen voor een geweldige achtbaan," aldus Bart Kinzel, general manager van Carowinds. "De baan heeft hoogte, snelheid, bochten, waarbij enkele zeer pittige en scherpe bochten en een overvloed aan ongelooflijke airtime. We zijn erg enthousiast over onze nieuwe icoon-attractie. Het wordt de absolute must-visit attractie in het zuidoosten."