Mini-Europe tekent contract met Indiërs

2010-03-MiniEuropa

Mini-Europe heeft met de Indische touroperator Kuoni /SOTC een contract getekend dat 3.000 Indische toeristen in 2010 naar het miniatuurpark in Brussel zal brengen. Mini-Europe wil hierbij de rol van Prins Filip benadrukken.
 

Prinselijke handelsmissie in India positief voor Brussels toerisme

Mini-Europe heeft met de Indische touroperator Kuoni /SOTC een contract getekend dat 3.000 Indische toeristen in 2010 naar het miniatuurpark in Brussel zal brengen.

Mini-Europe wil hierbij de rol van Prins Filip benadrukken. De handelsmissie die hij momenteel in Indië onderneemt, geeft extra prestige aan het contract en versterkt de samenwerking die Mini-Europe met verschillende Indische touroperatoren heeft. Prins Filip steunde Mini-Europe reeds in 1989 met zijn aanwezigheid op de officiële opening van het park.

“Voor Mini-Europe is dit een heel belangrijk contract. Het concretiseert onze ambitie om binnen  jaar tijd jaarlijks 20.000 Indische toeristen naar Mini-Europe en dus naar Brussel te halen”, aldus Thierry Meeùs, gedelegeerd bestuurder van het park.

Al enige jaren is Mini-Europe actief bezig met prospecteren van de Indische markt. Met succes, want vorig jaar, in 2009, ontving het park 10.000 toeristen uit het verre India. Ook voor de stad Brussel zijn de economische voordelen niet onbelangrijk, want dankzij dit contract zullen meer dan 2.000 Indische toeristen in Brussel verblijven en overnachten.

Tijdens de gala-avond van de prinselijke handelsmissie zal Mini-Europe van de gelegenheid gebruik maken om de relaties met touroperatoren die reeds klant zijn, zoals Thomas Cook India, Kesari, Cox & Kings, Make My Trip.com, Raja Rani, Orbitz, Mercury Travel, Big Blue Marble  en Vacations Exotica, te versterken. Het Brussels miniatuurpark onderhandelt momenteel nog met drie andere Indische operatoren over een mogelijke samenwerking.

Het is dankzij dergelijke handelsmissies dat Mini-Europe jaarlijks meer dan 300.000 bezoekers ontvangt, waarvan de helft uit het buitenland. In de toekomst hoopt het park ook andere Brusselse toeristische attracties en musea te groeperen om zichzelf in het buitenland te promoten om zo Brussel op dezelfde toeristische kaart te plaatsen als vergelijkbare, buitenlandse steden.

Een bezoek aan Mini-Europe is voor Indische toeristen aantrekkelijk omdat het voor hen een uitgelezen kans is om op een leerrijke, amusante en snelle  manier kennis te maken met de Europese Unie en haar cultuur.

Tijdens de prinselijke handelsmissie werd ook duidelijk dat Mini-Europe mogelijk het decor zal vormen van een Bollywood film, wat niet alleen het park maar ook de stad Brussel extra visibiliteit en uitstraling zou geven.


Opening Mini-Europe 2010

Sinds 20 maart is Mini-Europe opnieuw open voor een nieuw seizoen vol plezier en verwondering.

In hartje Brussel, aan de voet van het Atomium, ligt Mini-Europe, het enige park waar u in enkele uren door heel Europa reist. Een unieke tocht! Kuier door de typische sfeer van de mooiste steden van het oude continent. Big Ben en zijn typisch deuntje verwelkomen u in hartje Londen. Gondels en mandolines laten u de charmes van Venetië ontdekken. Volg de Thalys van Parijs tot aan de andere uithoek van Frankrijk. Breng zelf de animaties op gang: doe de Vesuvius uitbarsten, breek de Berlijnse muur af, versla de stier in de Arena van Sevilla en nog zovele andere ... In totaal vindt u in Mini-Europe meer dan 300 monumenten en plekjes van een ongeëvenaarde kwaliteit.

 

2010-03-MiniEuropa-480

Op de foto v.l.n.r.: Philippe Steenbergen, marketing manager Mini-Europe; Thierry Meeùs, gedelegeerd bestuurder Mini-Europe; Missis Kashmira, COO India & south Asia Outbound Division Kuoni India