Plannen voor Pleasureland?

2010-03-Southport

Een ontwikkelaar uit Liverpool, Urban Splash, heeft wilde plannen voor Pleasureland in Southport, zonder echter veel te onthullen wat ze daadwerkelijk in petto heeft voor deze kustattractie.
 

Machtstrijd in Southport

Een ontwikkelaar uit Liverpool, Urban Splash, heeft wilde plannen voor Pleasureland in Southport, zonder echter veel te onthullen wat ze daadwerkelijk in petto heeft voor deze kustattractie.

Naast een herstelplan voor Pleasureland op Marine Drive zou het nog een ander groot project in de regio voor ogen hebben. Tom Bloxham, voorzitter van Urban Splash, zei tijdens de bijeenkomst dat zijn bedrijf vastbesloten was om iets heel speciaals te doen met zowel de Pleasureland site als de voormalige ABC Cinema op Lime Street in Liverpool City Centre.

Maar de huidige eigenaar van Pleasureland, Norman Wallis, kaatst de bal zeer sterk terug, door te stellen dat het park onder zijn beheer een ware revival meemaakt. Net voor een meeting met Urban Splash ontvang hij nog een award van het magazine Lifestyle Monthly omwille van het aantrekkelijker maken van Pleasureland voor bezoekers van het Noord-Westen. Het park opereert overigens sinds zijn bestuur onder de naam New Pleasureland. "Het is heel gemakkelijk voor Urban Splash om te stellen dat ze verplichtingen hebben ten opzichte van Pleasureland, maar ik ben het wel die terwijl zij maar aan het praten waren, het park heeft heropgestart met eigen middelen.", aldus Wallis, eigenaar van New Pleasureland.
"Met de prijs die we net gewonnen, hebben we toch andere belangrijke attracties verslagen, zoals Liverpool One en Knowsley Safari Park. Hierover zou de berichtgeving moeten gaan, niet om wat Urban Splash allemaal zou vertellen."

John Pugh, burgemeester van de badplaats Southport, gelooft dat Urban Splash eindelijk haar oorspronkelijke beloftes wil nakomen, nu de recessie ten einde loopt. Voor het bedrijf is die geloofwaardigheid immens belangrijk, er zijn immers andere ontwikkelaars ondertussen ook al betrokken partij. Volgens Pugh is de stad Wallis bijzonder dankbaar om het park open te houden nadat de oorspronkelijke site in 2006 gesloten werd na het vertrek van toenmalig eigenaar Blackpool Pleasure Beach. “Kermisfamilies zoals die van Wallis en Silcock verdienen respect, want ze zijn er steeds voor ons, in voor- en tegenspoed.”, aldus Pugh.