Th13teen geopend

2009-12-thi3rteen

Th13teen werd afgelopen weekend voorgesteld aan een groepje achtbaanfanaten, en zij waren bijzonder lovend over deze achtbaan. Het pretpark zelf omschrijft deze 15 miljoen pond kostende investering als de ultieme achtbaan.


 

Horror in Alton Towers

Th13teen werd afgelopen weekend voorgesteld aan een groepje achtbaanfanaten, en zij waren bijzonder lovend over deze achtbaan. Het pretpark zelf omschrijft deze 15 miljoen pond kostende investering als de ultieme achtbaan.

Deze nieuwste attractie zal echter geen gewone achtbaanervaring zijn. Ze bevat een freefall-effect; het wordt zelfs een horror-coaster genomend, waardoor er niet alleen een lengtebeperking van kracht is, maar ook een leeftijdslimiet van 16 tot 55 jaar oud. Bezoekers zullen bovendien een document moeten ondertekenen waarbij ze Alton Towers garanderen van hun fysische en mentale gezondheid, zodat het park achteraf niet kan worden aangeklaagd. 
Th13teen zou één van de meest angstaanjagende attracties moeten worden wereldwijd. Hiervoor worden nieuwe technologieën gebruikt, waaronder het verrassende freefall-effect.

Th13teen baseert zich op de ontdekking van een oude begraafplaats, die in Dark Forest staat en waar niemand nog niet geweest is, tot de bezoeker het aandurfde om tot daar te komen en een ritje te maken in de achtbaan waarbij Th13teen de bezoeker zal doen verstommen en zelfs verstijven. In Dark Forest worden ze immers geconfronteerd met een ongekende horror, ontketend uit de oude crypte.

Deze attractie werd grotendeels opgetrokken op de site van de oude Corkscrew rollercoaster. Omwille van haar horrorkarakter spreekt men nu al over een 'psychoaster', waarbij de fysische aspecten van een achtbaan gecombineerd werden met de psychologische angsten van bepaalde effecten en elementen.
John Wardley, achtbaan expert en ontwerper van diverse achtbanen in Alton Towers, gaf alvast zijn visie: “Deze baanbrekende technologie is iets wat nooit eerder gezien is. Het opent een geheel nieuw concept voor attracties in een themapark. Door combinatie van fysieke krachten door de achtbaan met psychologische horror, zal Th13teen de eerste achtbaan zijn, die zo inspeelt op angst en emotie. Hier zal de achtbaanfan absoluut niet op voorbereid zijn."