Paramount in Murcia

2010-03-Paramount

Wat eerst werd weggelachen door vele fansites, is nu dan toch bevestigd: Paramount heeft voor de regio Murcia gekozen voor de bouw van wat ze omschrijven als het grootste themapark en entertainment in Spanje, met als ambitie om te concurreren met Disneyland Parijs.
 

Groots pretpark resort voor Spaanse regio

Wat eerst werd weggelachen door vele fansites, is nu dan toch bevestigd: Paramount heeft voor de regio Murcia gekozen voor de bouw van wat ze omschrijven als het grootste themapark en entertainment in Spanje, met als ambitie om te concurreren met Disneyland Parijs.

Een dochteronderneming van Paramount, Paramount Leasing of kortweg PLI, heeft de overeenkomst bevestigd. CEO Darren Kyman bevestigt alvast het nieuws, en alhoewel de naam van het park wellicht Paramount zal dragen, is de betrokkenheid van het moederbedrijf als investeerder nihil. Alles gaat dus via PLI. Directeur van PLI Michael Corcoran vertelt alvast: "Wij denken dat Murcia een grote kans is om een Paramount Cinema Park in Europa te openen. Hiervoor willen we graag samenwerken met de regionale overheid en Murcia Santa Monica Financial Services SA".
“Het project heeft de toegevoegde waarde van een filmstudio die alle producties in Europa hier zal proberen te centraliseren”, vertelde Pedro Alberto Cruz, de minister van Cultuur in Murcia, eerder in maart.

Het nieuwe entertainmentcentrum zal maar liefst 2,5 km² groot zijn, en tot ruim 20.000 nieuwe banen leiden. Men beoogt om het aantal toeristen te verhogen met zo’n 3 miljoen. Het project omvat 15.000 hotelkamers en het bedrag van de investering zal worden bekend gemaakt bij het opstellen van het masterplan.

Het themapark en de filmstudio's zullen worden afgemeten aan Disneyland Parijs, en niet de andere resorts die reeds actief zijn in Spanje. Het milde klimaat in de regio Murcia met 300 dagen zon per jaar, de ligging in het centrum van de Middellandse Zee en met de nieuwe internationale luchthaven in de nabijheid, hoopt men voldoende troeven in huis te hebben om dit project tot een groot succes te laten worden.

Paramount Pictures is een van de grote multinationals in de entertainment-en filmindustrie, samen met Disney, Warner en Fox. Volgens Pedro Alberto Cruz wil de Amerikaanse multi-nationaal snel vooruitgang boeken en heeft het een maand om alle mogelijkheden te evalueren ingesteld.

Dit nieuws heeft een golf van belangstelling van lokale bedrijven en banken teweeg gebracht. Het laatste nieuws is dat de banken die het terrein op Condado de Alhama eigenen, voorheen eigendom van Polaris World, dit gebied hebben aangeboden Paramount als een geschikte plek om het themapark te bouwen.

Toch is het nodig om kritisch te blijven, want Paramount verkocht enkele jaren geleden nog al haar Amerikaanse parken aan Cedar Fair.