Uitbreiding Toverland

2010-03-Toverland-Herberg

In navolging van de succesvolle CD en de concerten ‘Herberg de Troost’ wordt onder regie en naam van Attractiepark Toverland de droom van de Limburgse zanger Jack Poels waarheid; de bouw van een échte, Bourgondische herberg in de ‘achtertuin’ van Toverland (Park de Peelbergen).

 

‘Herberg de Troost’ in achtertuin

In navolging van de succesvolle CD en de concerten ‘Herberg de Troost’ wordt onder regie en naam van Attractiepark Toverland de droom van de Limburgse zanger Jack Poels waarheid; de bouw van een échte, Bourgondische herberg in de ‘achtertuin’ van Toverland (Park de Peelbergen).

In deze herberg, voorzien van enkele tientallen slaapplaatsen, concertruimte en restaurant, komen optredens, exposities, kunst en eten & drinken centraal te staan. “Het Bourgondische leven… laten zien dat we Thuis zijn in Traditie”, aldus een trotse Jack Poels.

2010-03-Toverland_HerbergDeTroost
Schets “Herberg de Troost”, thuis in Traditie zijn in de Herberg

 

Dromen van dé perfecte herberg

De naam ‘Herberg de Troost’ komt voort uit een anekdote van Jack Poels en Tren van Enkevort (beiden bekend van Rowwen Hèze). “Zo heette een restaurant waar we vroeger vaak kwamen. Gezellige plek, Bourgondische sfeer en hele lekkere schnitzels. Zo’n plek… daar droom je toch van?“. Toch ontstond ook het idee dat dé perfecte Herberg, waar Jack & Tren zich samen met de bezoekers thuis zouden voelen, wellicht nog gebouwd moest worden. Drinken, lachen, leven en muziek maken mét de gasten, Bourgondisch, een plaats waar de bezoeker zich direct thuis voelt.


Aanleiding tot bouw

Aan de vooravond van een 7-tal uitverkochte concerten maken Jack Poels en Jean Gelissen (eigenaar Toverland) hun plannen over de bouw van een échte herberg bekend.
Jean Gelissen is een ondernemer die alles van bouwen weet, maar eveneens groot muziekliefhebber is én Bourgondisch bloed door zijn aderen heeft stromen. Toen de plannen van ‘Herberg de Troost’ ter sprake kwamen, is het duo Jack & Tren uitgenodigd om te kijken naar de samenwerkingsmogelijkheden met Toverland. Immers, volgens Gelissen is “een gedeelte van het succes van Toverland de prachtige ligging midden in park de Peelbergen. Herberg de Troost maakt het gebied nog completer en brengt die sferen terug die wij allemaal zoeken!”.


Regie Toverland

Een project onder de regie van Toverland, daar is een belangrijke rol weggelegd voor de directeur van Toverland, Caroline Maessen. Onder haar bezielende leiding is gestart met het concretiseren van de plannen, die in eerste contouren geschetst zijn door Jack Poels. Maessen is vol enthousiasme: “er wordt zelfs bekeken of er studio- en theatermogelijkheden  

Voor de ontvangst van grotere groepen kan natuurlijk altijd worden uitgeweken naar de ruimte Magic Forest in Toverland, waar tot 3.000 gasten kunnen worden ontvangen. Voor de herberg denken we in dit stadium aan ontvangsten tot 250 of misschien wel 500 personen.” De projectgroep hoopt de herberg, ankerplaats voor muziek & theater, in 2011 te openen.


Jack Poels & ‘De Herberg de Troost’

Jack Poels, zeer verdienstelijk zanger/componist/gitarist, heeft de laatste maanden zijn dichterlijke kunsten laten zien, verschenen in het Limburgs Dagblad / Dagblad de Limburger. Een 13-tal van deze gedichten zijn vervolgens op CD gezet door formatie ‘Herberg de Troost’, met onder andere Jack Poels en Tren van Enckevort.


De openingstekst v/d CD “Langs de weg”, geschreven door Jack Poels:

Toen de nevel was opgetrokken
verschenen in het landschap de
contouren van Herberg de Troost.
Ik was er vaak voorbij gekomen,
maar nog nooit had ik er een stap
binnen gezet. Vandaag was het
moment. Ik liep naar binnen en het
was gebeurd. Hier wilde ik zijn.
De vlammen van de hoge open
haard weerkaatsten op de warme
houten vloer en het rook er naar
verse soep. Ik was moe, ik leunde
achterover en strekte mijn benen.
Ik zag de glimlachende ogen van de
waard. Ik bestelde. Het weldadige
vooruitzicht dat ik hier de nacht
ging doorbrengen maakte dat
de rust als vanzelf naar binnen
stroomde. Buiten langs de weg
stond een eenzame straatlantaarn
onder een mistige maan.

Welkom in Herberg de Troost.