Black Diamond in 2011

2010-03-GoldenNugget

Thrill ride fans zullen moeten tot 2011 wachten voor een grote nieuwigheid in Knoebels Amusement Resort. Dat is het moment wanneer Black Diamond gepland is voor debuut.

 

Nieuws uit Knoebels Amusement Resort

Thrill ride fans zullen moeten tot 2011 wachten voor een grote nieuwigheid in Knoebels Amusement Resort. Dat is het moment wanneer Black Diamond gepland is voor debuut.

Deze attractie, oorspronkelijk de Golden Nugget genoemd, zal worden verplaatst van Hunt's Pier in Wildwood in New Jersey, volgens Joe Muscato, woordvoerder  van Knoebels. "Het is een combinatie van een familie achtbaan, dark ride en een horrorattractie," waarbij Muscato ook fijntjes wijst dat deze attractie niet alleen leuk is voor het park maar ook geschikt voor de kolenregio, vermits de attractie ook hier een mijn-thema meekrijgt. "We zijn reeds begonnen met de constructie voor het gebouw van deze nieuwe attractie. Die zal net naast het mijnmuseum een mooie plaats krijgen." De adelaars en leuke cottages moeten hierdoor wel een andere bestemming krijgen.

De achtbaan zelf is al enkele jaren niet meer in dienst geweest maar geniet toch een grootse reputatie. Vele mensen zijn dan ook verheugd dat deze achtbaan niet zomaar tot schroot herwerkt werd.

Op dit moment is Knoebels ook nog steeds bezig om Flying Turns verder te tweaken. Deze uitdagende attractie heeft last van de nodige groeipijnen. Het is een houten bobslee-achtbaan die het park graag wilde toevoegen. Dit concept dateert uit de jaren ’30, maar Knoebels wilde ervoor zorgen dat de baan mee kan met de hedendaagse prestatienormen en uiteraard ook met de hedendaagse veiligheisstandaards.
Momenteel test men een nieuwe trein uit, met bemoedigende resultaten. De attractie is reeds van 2006 in aanbouw. Maar het park wil zich niet onder druk laten zetten.