Houten achtbaan voor Quassy

2010-02-Quassy

Een houten achtbaan die The Mad Mouse zou vervangen in het Amerikaanse pretpark Quassy is terug op het goede spoor nadat een rechtszaak het hele project heeft vertraagd. De achtbaan zal naar alle waarschijnlijkheid in 2011 open gaan.

Wooden coaster back on track

De bouw van de 1.200-meter achtbaan was in eerste instantie voorzien voor afgelopen herfst, of ten laatste voor de lente van 2010. Een buurtbewoner spande echter een rechtszaak in, omdat hij meer buffering wenste tussen zijn woning en het 102-jaar oude park.

De houten achtbaan is een onderdeel van een budget van 5 miljoen dollar om het park te renoveren en te innoveren: meerdere nieuwe attracties zijn gepland voor het park in de komende jaren. De kosten van de achtbaan wordt volgens Eric Anderson, mede-eigenaar van het park, geschat op een bedrag tussen 1,5 miljoen en 2 miljoen dollar. Volgens Anderson moet de financiering voor de verbeteringen nog bekrachtigd worden, maar is dit slechts een formaliteit nu er niet langer een rechtszaak van kracht is. Het aangetekende beroep blokkeerde de goedkeuringen van de gemeente die nodig zijn om de renovatiewerken verder te zetten. "Als alles goed gaat, zullen we beginnen met de bouw in september klaar te zijn voor 2011.", aldus Anderson. Het park zal meer buffering tov. de buren voorzien, en zelfs zullen sommige nieuwe attracties op een andere locatie worden gezet. De bouw van de achtbaan werd naar achteren verschoven om zo het zomerseizoen niet te veel te storen met werkzaamheden. De nieuwe houten achtbaan is een ontwerp van The Gravity Group, een bedrijf dat al veel lof heeft geoogst met hun ontwerpen. Deze achtbaan zal wel een bijzonder familie-vriendelijke houten achtbaan worden, helemaal in de stijl en de trend van het park.

The Mad Mouse, ook bekend als the Monster, is een vaste waarde in Quassy Amusement Park sinds de vroege jaren ‘80. Deze achtbaan is zoals een wild Mouse, waarbij kleine karretjes met 4 personen aan boord vlakke bochten nemen, waardoor de rijders laterale krachten ondervinden. De oude baan moest plaats ruimen voor een nieuw icoon dat meer bezoekers moet aantrekken en die de concurrentie moet aangaan met andere parken. De Mad Mouse rollercoaster zal worden afgebroken, en wellicht worden verkocht aan een ander park: geïnteresseerde parken hebben zich al aangeboden, al wil Anderson niets lossen over welke parken het gaat.