Spookpark wordt nieuw commercieel centrum

Nieuwe bestemming voor voormalig Six Flags New Orleans

Een van de meest droevige pretparkhistories is ongetwijfeld die van Six Flags New Orleans toen in augustus 2005 de storm Katrina de ganse regio teisterde en het park zwaar beschadigd achterliet.

Het pretpark in New Orleans opende in 2000 haar deuren als Jazzland. In 2002 sloten de eigenaars van Jazzland een leasing deal met Six Flags omwille van bankroet, en in 2003 heropende het park als Six Flags New Orleans, na een investering van meer dan 20 miljoen dollar.

20230310 Six Flags New Orleans1200800 2

Het park werd door de storm Katrina in 2005 bijzonder zwaar beschadigd. In die mate dat het park niet meteen kon heropenen: er moest immers enorm veel geïnvesteerd worden om de schade te herstellen alvorens te kunnen denken aan een heropening. Die schade bleek helaas te extreem en in 2009 werd het 75 jaar lease contract tussen Six Flags en de stad New Orleans ontbonden.
Het park zou niet meer opengaan. De locatie is sinds 2009 in handen van de Industrial Development Board (IDB).

In 2019 werd overwogen om de site helemaal op te kuisen, maar het prijskaartje van 1,3 miljoen dollar bleek toch iets te hoog te liggen. De site werd alvast wel gebruikt voor verschillende films, denk maar aan Percy Jackson: Sea of Monsters, Jurassic World of Deepwater Horizon...

Ondertussen zijn we 14 jaar later en werd afgelopen week een deal gemaakt tussen enerzijds de New Orleans Redevelopment Authority (NORA) en anderzijds de ontwikkelingsgroep Bayou Phoenix om het verlaten Six Flags-themapark van de stad opnieuw vorm te geven. Bayou Phoenix werd in oktober 2021 geselecteerd als hoofdontwikkelaar voor de voormalige Six Flags-site.
De site zal gebruikt worden om opnieuw commerciële ontspanningsactiviteiten aan te bieden. Zo is er sprake van de komst van een waterpark, een hotel, een sport complex en een commercieel centrum.

20230310 Six Flags New Orleans1200800 1

Eerder deze maand rapporteerde Six Flags zijn financiële resultaten voor het vierde kwartaal van 2022 en het volledige jaar, waarbij een omzetdaling werd onthuld als gevolg van een lager aantal bezoekers.

Info & foto's: media VS