Bouw attracties Sirocco en Archipel in volle gang

In het parkdeel Reizenrijk in de Efteling is men volop gestart met verschillende aanpassingen en vernieuwingen die moeten leiden tot de Wereld van Sindbad.

De kritische geluiden over de attractie Monsieur Cannibale hebben geleid tot het transformeren van deze attractie en haar omgeving tot een nieuwe wereld, namelijk die van Sindbad. Meteen na de Nederlandse zomervakantie werd in de Efteling het startsein gegeven om dit gedeelte van Reizenrijk onder handen te nemen. Voor een investering van 2,8 miljoen euro worden de attracties Monsieur Cannibale en Avonturen Doolhof aangepast naar de thematisering van Sindbad de Zeeman, uit de verhalen van 1001 Nacht.

20211014 Efteling Wereld van Sindbad1200800 2 

In de plaats van Monsieur Cannibale en het Avonturen Doolhof verrijzen Sirocco en Archipel tegen het winterseizoen. Samen met de indoor-achtbaan Vogel Rok die hier tegenover staat zal de Wereld van Sindbad ontstaan, de bekende zeeman uit de Verhalen van 1001 Nacht. Vogel Rok is al een element uit één van de zeven zeereizen van Sindbad.

Archipel wordt een spannend avontureneiland waar jonge ontdekkingsreizigers kunnen spelen en ontdekken.
Sirocco is de omgevormde Monsieur Cannibale, waar bezoekers in een handelsschuitje stappen en een duizelingwekkend avontuur beleven als er een wervelwind op zee opsteekt.

20211014 Efteling Wereld van Sindbad1200800 concept

Sinds begin september is het bouwterrein tegenover Vogel Rok enorm veranderd.
Allereerst werden de kookpotten van Monsieur Cannibale verwijderd. Ook het Avonturen Doolhof werd opgeruimd.
Vervolgens werd de vijver van Archipel uitgegraven. Het dak van Sirocco kreeg dan alweer een nieuwe rieten dekking. Deze maand nog wordt een aantal grote bomen geplant en groen gezet, en in het voorjaar van 2022 volgt de overige beplanting voor de omgeving van de twee attracties.
Achter de schermen wordt druk gewerkt aan de thematisering van beide attracties, zodat bezoekers zich deze winter echt in de Wereld van Sindbad wanen.

20211014 Efteling Wereld van Sindbad1200800 1

Bekijk hier de eerste aflevering van de making-of van de Wereld van Sindbad:

Info en foto's: Efteling