Twee Vekoma achtbanen voor Tripsdrill

Volldampf en Hals-über-Kopf klaar voor het nieuwe seizoen

In het Duitse Erlebnispark Tripsdrill openen dit jaar maar liefst twee achtbanen, beiden unieke achtbanen door Vekoma ontworpen: ‘Volldampf’ en ‘Hals-über-Kopf’.

Erlebnispark Tripsdrill staat bekend voor zijn authentieke inkleding van attracties, en dat is met ‘Volldampf’ en ‘Hals-über-Kopf’ ook niet anders. In beide attracties zit een regionale knipoog ingwerkt. Beide nieuwe achtbanen zijn bovendien in elkaar verweven, waardoor ze elkaar meerdere malen kruisen.

20200617 Tripsdrill Voldamp1200800 1

Volldampf (volle stoom vooruit) is een zogenaamde Family Boomerang Coaster. Ook hier beleven de bezoekers een voorwaartse en achterwaartse rit, zonder ondersteboven te gaan. De trein heeft een 19e-eeuwse look gekregen, waarbij het eerste karretje een locomotief is, geïnspireerd op een bekend Swabisch folkloristisch lied ‘Auf de Schwäbische Eisenbahne’.
In totaal kunnen 20 mensen in de trein plaats nemen, waarbij elk individueel een gewone veiligheidsbeugel heeft. Volldampf heeft een lengte van 500 meter en haalt een topsnelheid van 60 km/u. De bezoekers krijgen op die afstand een break turn, een camelback en een twisted camelback en een s-bocht voor de kiezen om dan uiteindelijk op de zogenaamde curved stall terecht te komen alvorens achteruit dezelfde rit te beleven.

In het station is een glazen dak voorzien, zodat mensen in de wachtrij toch kunnen genieten van beide achtbanen.

20200617 Tripsdrill HUK1200800 2

Hals-über-Kopf is een op maat gemaakte Suspended Thrill Coaster. Hierbij hangen de passagiers onderaan de rails en gaan ze meerdere malen ondersteboven.
De achtbaan is geïnspireerd op een lokaal heldenverhaal ‘Sieben Schwaben’. Elke individueel wagentje van de achtbaan heeft een schild en lans in zijn ontwerp. Achteraan elke stoel bevindt zich een rugzak met material zoals een pan, een map, een deken,…

Voor het ontwerp van deze achtbaan gebruikte Vekoma haar laatste technologische manier van werken om zo het chassis van de trein te optimaliseren waardoor een comfortabele rit te wachten staat voor de bezoeker en minder onderhoud nodig is voor het park. Op deze achtbaan kunnen twee treinen worden ingezet. Tien rijen van 2 passagiers zijn voorzien voor een goede capaciteit. Met een hoogte van 30 meter, verschillende inversies, airtime momenten, scherpe bochten en onverwachte wendingen en een topsnelheid van 80 km/u, beantwoordt deze achtbaan aan de hoge verwachtingen.

20200617 Tripsdrill HUK1200800 1

Info en foto's: Vekoma