Saven geopend in Fårup Sommerland

Nieuwe Vekoma Family Boomerang Spirit

Het Deense pretpark Fårup Sommerland opende recent haar poorten, in dit post-COVID-19 tijdperk. Meteen werd ook op feestelijke wijze de familie-achtbaan Saven geopend, een creatie van het Nederlandse bedrijf Vekoma.

Verschillende pretparken openen nu pas hun poorten voor het publiek, na de lockdown veroorzaakt door het corona-virus. Zo ook Fårup Sommerland in Denemarken. Het park opende bovendien een nieuwe achtbaan op vrijdag 5 juni: Saven. 

20200616 Saven1200800 1

De nieuwe achtbaan is een op maat gemaakte Family Boomerang Spirit, een creatie van Vekoma, bekend om haar vele attracties wereldwijd. Via een schoolwedstrijd in Denemarken viel de eer te beurt aan de kinderen van de klas 2C uit Dronninglund school, om als speciale VIP gasten de nieuwe attractie te openen.

Vekoma heeft een lang verleden wat betreft Boomerang coasters. De meest bekende en meest verkochte zijn deze modellen met drie inversie-elementen (een boomerang en een looping), die zowel voorwaarts als achterwaarts wordt bereden. Op een relatief compacte oppervlakte kan men enorm veel thrill halen bij dit type achtbaan. Bovendien worden de sporen dubbel gebruikt omdat de achtbaantrein zowel voorwaarts als achterwaarts doorheen de elementen raast.
De Family Boomerang is de familie-vriendelijke variant, waarbij de bezoeker niet ondersteboven gaat, maar wel kan genieten van een voorwaartse en achterwaartse rit. Saven is dan ook een goed voorbeeld om een familie-achtbaan te zijn, die toch de nodige spanning met zich meebrengt. Met een hoogtebeperking van min 0m95 en een minimale leeftijd van 4 jaar, is deze achtbaan uitermate geschikt voor kinderen om hier reeds een eerste achtbaanervaring op te doen. Uiteraard dienen ze vergezeld te worden van een volwassene. Dankzij individuele heupbeugels kan de veiligheid dan ook ten alle tijden gegarandeerd worden.

20200616 Saven1200800 2

Het Deense woord 'Saven' betekent zaag. De achtbaan doorklieft als het waarde het bos. Het station is ingericht als een oude houtzagerij. Heel veel natuurlijke elementen werden gebruikt voor de afwerking van deze achtbaan. 

Saven haalt een topsnelheid van 60 km/u. Het hoogste punt bevindt zich op 24 meter. De achtbaan is 238m lang, maar natuurlijk wordt een ritje zowel voorwaarts als terug achterwaarts beleefd! De maximale versnelling bedraagt 2,8 G. 

20200616 Saven1200800 3

Fårup Sommerland is een themapark dat ervoor bekend staat om efficiënt om te gaan met de beschikbare ruimtes en enorm veel respect te tonen voor de natuurlijke omgeving. 

Info en foto's via Vekoma