Nieuw Legoland park in New York

Opening op 4 juli 2020

De Britse pretparkengroep Merlin Entertainments heeft aangekondigd om het nieuwste Legoland pretpark in New York te openen op de feestdag bij uitstek in de Verenigde Station: Fourth of July.

Legoland New York zal bij opening meer dan 50 attracties tellen, allen gethematiseerd met de beroemde speelgoedblokjes.
Het themapark zal in totaal ook 8 verschillende landen hebben waar de bezoekers de verschillende attracties kunnen ontdekken: Miniland, Bricktopia, Lego Ninjago World, Heartlake City, the Factory, Knights’ Kingdom, Pirate Shores en tenslotte Lego City. Volgens de persverantwoordelijke zal dit het grootste Legoland Themepark worden.

20200218 LegolandNY1200800 miniland

De openingsdatum ligt ondertussen vast op 4 juli 2020.
Matt Besterman, de PR Manager van Legoland New York licht toe: “De Fourth of July staat in teken van de familie. In Legoland themaparken staan ook de families centraal: ze kunnen genieten van de attracties, klimmen, spelen en samen bouwen.”De vierde juli staat in teken van de Onafhankelijkheid. Die feestdag gebruikt Legoland dan ook om aan te kaarten dat kinderen hier ook een stukje zelfstandigheid en onafhankelijkheid weten te verdienen door zelf hun eerste achtbaan te rijden in The Dragon of hun eerste autoritje te maken in Legoland Driving School.

Vanuit technisch oogpunt zal het uitkijken worden naar LEGO® Factory Adventure Ride, waar gebruik zal gemaakt worden van een on-ride tracking technologie. De bezoekers worden als het ware getransformeerd in mini-lego-figuurtjes. Door de gasten te mappen in een virtuele omgeving zal het systeem ieders positie kennen. ETF Ride Systems en Holovis ontwikkelden deze unieke manier van dark ride beleving. Het nieuws hieromtrent werd reeds eerder onthuld tijdens de IAAPA expo in Orlando.

Legoland New York bevindt zich in Goshen, in de staat New York. Het is ongeveer 100 km verwijderd van New York City. Behalve de attracties zullen bezoekers ook kunnen genieten van leuke shows. Er zal ook een hotel zijn, met 250 kamers.

20200218 LegolandNY1200800 map

De opening van het park belooft alvast spectaculair te zijn, een wat ze in de VS noemen ‘once-in-a-lifetime event’.

Wereldwijd beweegt er veel rond Legoland.
Zo heeft Merlin Entertainments aangekondigd dat er in China een Legoland Sichuan zal komen. In Legoland Florida is men bezig met de bouw van Legoland Pirate Island Hotel en in het Britse Legoland Windsor zal er een nieuw achtbaan komen: DUPLO Dream Coaster.