Super Nintendo World in Universal Studios Japan

Welkom in de pretparkwereld van video-games

In Japan staat 2020 vooral in teken van de Olympische Spelen. Voor Universal Studios Japan het moment om uit te pakken met Super Nintendo World, een uitbreiding die in teken staat van de allerlaatste technologische snufjes en waarbij de bekende Nintendo-helden een rol zullen spelen.

Super Nintendo World zal een combinatie worden van een reëel park met de wereld van video games. Bezoekers krijgen een speciale armband, de zogenaamde Power Up Band, samen met een speciale app voor de smartphone. Die worden met elkaar gelinkt en zullen een interactieve beleving toevoegen aan het parkbezoek.

20200121 SuperNintendoWorld1200800 2

De Power Up Bands zullen gethematiseerd worden naar verschillende karakters. Het is aan de bezoekers om hiermee digitale munten te verzamelen in een competitieve strijd tegen de andere bezoekers. Net als in een videospel word je gedreven om de hoogste score te behalen door deze munten (coins) te behalen op diverse manieren (via vragen, karakter-stempels,…). 

Ook zijn er digitale sleutels terug te vinden in het park, waarmee je net als in een game, een bepaalde spelmodus kunt ontgrendelen. Uiteraard bevat het park enorm veel iconische Nintendo-items om op die manier het game gevoel optimaal te versterken.Om alles zo echt mogelijk te laten lijken, zet het park bovendien in op een zeer sterke thematisering waarbij je als het ware in een video-spel gedropt bent. De attracties, de winkels, het restaurant,… het zal allemaal in game-modus zijn en bovendien heel veel interactiviteit bevatten.

Thierry Coup, senior VP and CCO, van Universal Creative, drukt het mooi uit in het Engels: “You’re not just playing the game; you’re living the game, you’re living the adventure.” (Je spelt niet alleen het spel, je leeft het spel, je beleeft het avontuur)

20200121 SuperNintendoWorld1200800 1

Het Japanse Universal Studios park zal het eerste park ter wereld zijn om een Super Nintendo World te verwelkomen. De resorts in Hollywood, Orlando en Singapore zullen snel volgen.

Super Nintendo World is gepland om te openen in de zomer van 2020, voorafgaand aan de Olympische Spelen van Tokyo 2020.