Tijdelijke sluiting van Shanghai Disney Resort

Corona Virus doet Chinees Disney park sluiten

De gevolgen van het Corona virus in China laat zich ook voelen in de pretparkwereld. Het Chinese Disney Resort heeft besloten om de poorten tijdelijk dicht te houden, om zo verspreiding van het virus tegen te gaan...

De beslissing van Shanghai Disney Resort om tijdens 1 van de drukste momenten van het jaar (Chinese Nieuwjaar) is een zeer moedige maar drastische beslissing geweest. De tijdelijke sluiting omvat Shanghai Disneyland, Disneytown inclusief Walt Disney Grand Theatre en het Wishing Star Park.

20200124 DisneylandShanghai1200800 1

In China is er momenteel een vakantieperiode van 7 dagen om het Chinese Nieuwjaar te vieren. Ook is er meer dan 800 km afstand tussen Wuhan en Shanghai, toch heeft de directie van Shanghai Disney Resort besloten om tijdelijk alles dicht te houden, om zo verdere verspreiding van het dodelijke Corona virus tegen te gaan. Het park bekijkt de situatie heel nauwlettend met de lokale regering. De prioriteit van Disney is om ervoor te zorgen dat de gezondheid en veiligheid van bezoekers en werknemers kan gewaarborgd worden.

Bezoekers die reeds een boeking hebben gedaan via de geijkte kanalen kunnen rekenen op een terugbetaling. 

Uiteraard is dit een (financiële) streep door de rekening. Vorig jaar moest men zelfs de verkoop van tickets stop zetten omdat het park reeds overvol was. 

Vele bedrijven, waaronder luchtvaartmaatschappijen, reisbureaus en hotelexploitanten, zijn zeer alert omdat gezondheidsautoriteiten vrezen dat het besmettingspercentage zou kunnen versnellen tijdens het nieuwe maanjaar, wanneer honderden miljoenen Chinezen in binnen- en buitenland reizen.

20200124 DisneylandShanghai1200800 2

De Walt Disney Company bezit een belang van 43% in Shanghai Disney Resort, met het themapark Shanghai Disneyland en twee hotels met in totaal 1.220 kamers.