Aanbod van LEGOLAND® Water Park Gardaland

Op 28 mei 2020 zal LEGOLAND® Water Park Gardaland openen voor het publiek. Dit wordt het eerste LEGOLAND Water Park van Europa en het eerste ter wereld dat is aangelegd in een Park dat niet van het merk LEGOLAND is.

De regio van het Gardameer is binnenkort een toeristische trekpleister rijker: LEGOLAND Water Park Gardaland zal met een oppervlakte van 15 duizend vierkante meter een belangrijke attractie worden. Het nieuwe waterpark komt te liggen bij de gebieden Peppa Pig Land en Fantasy Kingdom, waardoor het toch al brede amusementsaanbod voor kinderen van alle leeftijden in Gardaland verder wordt verbreed.

Ondertussen is men volop bezig met de bouw van de verschillende themagebieden en attracties die onderdeel gaan uitmaken van LEGOLAND® Water Park Gardaland...

20200121 LegolandWaterpark1200800 1

Na onder de toegangspoort in de vorm van een grote golf van LEGO® steentjes te zijn doorgelopen, wordt de aandacht van de bezoekers meteen getrokken door de LEGO River Adventure, een fabelachtige rivier die door het grootste deel van het Water Park loopt en waarop je kunt varen op personaliseerbare opblaasbootjes. Bezoekers kunnen gebruik te maken van grote, zachte, drijvende LEGO-stenen om hun bootje uniek te maken en vervolgens te ontspannen, terwijl ze door de lichte stroom over de rivier worden meegevoerd. Het parcours gaat door een grot met een onderzee setting en loopt langs Miniland, met een honderdtal beroemde Italiaanse monumenten, allemaal geheel opgebouwd uit LEGO steentjes, van de Dom van Milaan tot het Colosseum, tot de Toren van Pisa en de Basiliek van San Marco.

“LEGOLAND Water Park Gardaland heeft ontzettend veel attracties waar grote en kleine bezoekers van kunnen genieten” bevestigt Luca Marigo, Sales and Marketing Director Gardaland.
“Hier vind je themagebieden met heel veel kleurrijke glijbanen voor kleine en grotere kinderen, daarnaast gebieden gewijd aan creativiteit en ontdekking, waar je plezier kunt beleven aan het bouwen met LEGO en DUPLO steentjes, zwembaden en zones met ligbedden, ligstoelen en ruime paviljoens waar het hele gezin heerlijk kan ontspannen”.

Beach Party, een onweerstaanbare attractie met speelplekken op meer niveaus en vele kleurrijke glijbanen, biedt kinderen eindeloos plezier; waterkanonnen die uit elke hoek water schieten en een grote emmer bovenop de toren zullen onze kleine gasten verrassen voor een supergrappig moment.

Het gebied LEGO Creation Island is helemaal gericht op het spelen door middel van creativiteit en ontdekking: de allerkleinsten kunnen zelf bootjes bouwen met LEGO steentjes die ze dan in het water laten drijven en het hele traject af laten leggen. Kinderen kunnen ook bouwwerken creëren met DUPLO steentjes, een groot zandkasteel helemaal met LEGO steentjes versieren en grote zachte blokken gebruiken om reusachtige muren te bouwen. Plezier verzekerd.

DUPLO Splash is een attractie voor kleine avonturiers die hier hun eerste stapjes op glijbanen zetten en door middel van spel leren ontdekken: in dit gebied kunnen kinderen en hun families alle waterdieren ontdekken die op verschillende plekken op aarde voorkomen, van de jungle tot de poolgebieden.
De grootste pret is ook gegarandeerd op de glijbanen van Jungle Adventures met afdalingen voor het hele gezin: zittend in een band, alleen, in de open lucht of in het donker, iedereen kiest zijn favoriete glijbaan.

De attractie Pirate Bay is met zijn grote zwembad de ideale plek voor het hele gezin, om lekker te zwemmen, even te verfrissen of gewoon te ontspannen. Door de langzaam aflopende zwembadbodem kunnen kleine kinderen gemakkelijk eerst in het ondiepe spelen met de LEGO personages voordat ze het piratenfort gaan veroveren.
In dit gebied vind je ook de LEGOLAND Shop waar alle liefhebbers van LEGO steentjes hun favoriete producten kunnen kopen om ook thuis nog te kunnen nagenieten van deze leuke ervaring en een eetgelegenheid in thema, het Harbour Restaurant, voor een snelle pauze en een lekker hapje tussen het glijden en duiken door, waarbij de kwaliteit van het culinaire aanbod natuurlijk op de eerste plaats blijft staan.

20200121 LegolandWaterpark1200800 2

Tegelijkertijd met de werkzaamheden voor de realisatie van dit gebied is Gardaland volop bezig met het opvullen van vacatures voor meer dan 50 professionals voor het beheer van LEGOLAND Water Park Gardaland. 
“We zijn bijzonder trots te kunnen bevestigen dat, zoals in het verleden al is gebeurd, Gardaland nieuwe banen creëert op de vrijetijdsmarkt ”, zegt Lia Maistrello, HR Director Gardaland.
“Bovendien is LEGOLAND® Water Park Gardaland dusdanig innovatief en uniek in Europa, dat het specifieke competenties behoeft!”