Six Flags Qiddiya voor 2023

Indrukwekkende attractielijst en Formule 1

De plannen voor het nieuwe Six Flags themapark in Saudi-Arabië zijn indrukwekkend, met een waslijst aan record brekende attracties, waaronder ‘s werelds snelste achtbaan. Bovendien zou het de thuisbasis zijn van een Formule 1 race.

In 2023 zou Six Flags Qiddiya een feit moeten zijn. Het nieuwe themapark maakt deel uit van een gans nieuwe stad die momenteel gebouwd wordt aan de rand van Riyadh. Hier zou meteen ook een eerste Formule 1 race georganiseerd worden.

20200117 SixFlagsSA FORMone1200800 1

De ontwikkelaar, Qiddiya Investment Company, onthulde enkele concepten van het nieuwe park en voegde eraan toe dat het Six Flags park enkele attracties zal openen die records zal doen sneuvelen.

Paradepaardje van het park wordt "The Falcon’s Flight”. Deze zou ’s werelds langste, hoogste en snelste rollercoaster moeten worden. Momenteel is Formula Rossa in Ferrari World Abu Dhabi de snelste achtbaan, met 240 km/u.Met Sirocco Tower haalt men dan weer de grootste vrije-val-toren in huis. 

Bij de opening van Six Flags Qiddiya zal het park bestaan uit 6 themagebieden: The City of Thrills, Discovery Springs, Steam Town, Twilight Gardens, Valley of Fortune and Grand Exposition. Deze zijn verspreid over een oppervlakte van 32 hectare. In totaal zullen er 28 attracties zijn bij opening. 

20200117 SixFlagsSA FORMone1200800 2

De eigenaren willen bovendien ook nog de Formule 1 en de MotoGP naar het land brengen. Het circuit zou voldoen aan de nodige FIA Grade 1-licentie. De baan werd ontworpen door de Oostenrijkse ex-F1 piloot Alexander Wurz.