Vekoma Shockwave Coaster voor Energylandia

Nieuwe zone Aqualantis

Het Poolse pretpark Energylandia plant alweer een nieuwe spectaculaire achtbaan in 2020: Abyssus. Deze achtbaan wordt gebouwd door het Nederlandse bedrijf Vekoma en komt in een volledig nieuwe zone te liggen: Aqualantis.

Op 5 jaar tijd is Energylandia uitgegroeid tot een thuishaven van allerlei spectaculaire attracties. En de investeringsdrang van het park is nog niet gestopt in 2020…De Europese Achtbanen-hoofdstad pakt immers uit met een spectaculaire achtbaan van Vekoma Rides Manufacturing. Die wordt meteen de spotlight in de nieuwe zone Aqualantis.

20200117 Energylandia1200800 1

Aqualantis is duidelijk geïnspireerd door de verhalen rond Atlantis. Het nieuwe themagebied zal 6 ha groot zijn en is als het ware het koninkrijk van de oceaan! Het zal de zesde zone zijn van het park. Het geheel wordt gebouwd rond de nieuwe achtbaan Abyssus die uitgestrekt doorheen dit themagebied zal razen. Voor de thematisatie werd Jora Vision gecontracteerd. Aqualantis is een stad waar vroeger de inwoners in voorspoed en harmonie leefden met de zee. De stad werd echter overspoeld met een gigantische golf en sleurde het koninkrijk tot op de bodem van de oceaan. Eeuwen later werden de ruïnes gevonden door dappere ontdekkingsreizigers die een pompstation bouwden om de verloren stad te herstellen. Nu is het de beurt aan de bezoekers van Energylandia on Aqualantis te bezoeken.

20200117 Energylandia1200800 3

De hoofdattractie in dit gebied worden de dubbele lanceerachtbaan Abyssus. Dit is een zogenaamde Shockwave rollercoaster, gebouwd door het Nederlandse achtbanenbedrijf Vekoma, gerenommeerd omwille van de vele diverse achtbanen die ze gebouwd hebben over de ganse wereld. De achtbaan maakt gebruik van 2 LSM lanceerzones en zal vier maal ondersteboven gaan. De achtbaan oogt ook bijzonder indrukwekkend, met een lengte van 1316 meter en een hoogste punt op 38,5m. Bij de lancering haalt de achtbaan een topsnelheid van 100 km/u. Behalve de inversie-elementen en de vele gewichtloosheidsmomenten zal ook het water een rol krijgen, met allerlei effecten en uiteraard watervallen… 

20200117 Energylandia1200800 2

Behalve Abyssus plant het Poolse park ook nog de opening van enkele extra familie-attracties. Zo voorziet men in Grotto Expedition een spannend wateravontuur doorheen de mysterieuze lagune. Er komt ook een Disco Coaster en een splash battle “Whiripool Water Fight”. Ook vormt het water het decor van Aquajump show, waarbij stuntmensen zich wagen aan acrobatische sprongen vanuit een hoge toren. Ook is gedacht aan de fijnproevers onder ons, met een indrukwekkend restaurant dat gethematiseerd zal zijn als feestzaal van het voormalige Atlantis. Ook plant men enkele kleinere attracties, bestemd voor de kinderen, en zal er ook ruimte zijn voor winkeltjes…