Spectaculair ogende ride voor Walibi Rhône-Alpes

Derde fase Festival City

Het Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes, dat zich niet heel ver van Lyon bevindt, bouwt in 2020 verder aan haar meerjarenplan om het park te moderniseren en te restylen.

Vorig seizoen vierde Walibi Rhône-Alpes nog haar 40e verjaardag, met de opening van een spectaculaire achtbaan Mystic. Die attractie vormt het hart van een zone die in 2018 vorm kreeg: Festival City.
Voor dit seizoen staat de derde en laatste fase van deze themazone gepland.
Het park is volop bezig met enkele verouderde gebouwen neer te halen, enkele attracties te verplaatsen, zodat in 2020 een volledig vernieuwd dorp kan verrijzen met een volledig nieuw horeca-aanbod.

20200111 WalibiRA1200800 1

Dit gedeelte van het park kreeg eerder al een rebranding, net als de andere Walibi-parken, maar sloeg net als in België en Nederland niet echt aan…

Voor de pretparkfans is het vooral uitkijken naar de maand juni, want dan staat de opening van AirBoat gepland.
Deze spectaculair ogende attractie kende zijn debuut in Coney Island, waar deze Zamperla attractie jong en oud wist te begeesteren. Het is een zogenaamde NebulaZ familie-thrill ride, waarbij er verschillende armen elkaar kruiselings passeren.
Het is bedoeld om ook jongere kinderen te laten kennismaken met allerlei spectaculaire draairichtingen.
De concept arts van Walibi Rhône-Alpes ogen alvast veelbelovend, en zien er een enorme toegevoegde waarde uit voor Festival City.

20200111 WalibiRA1200800 2

Het investeringsplan van Walibi Rhône-Alpes omvat een budget van 35 miljoen Euro, dat gespreid wordt over 8 seizoenen, waardoor tegen 2022-2023 de laatste investeringen in dit plan moeten zichtbaar zijn.
Het eindelijke doel is om tegen dan af te klokken op 600.000 bezoekers. Tijdens het jubileumjaar vorig jaar begroette Walibi Rhône-Alpes alvast 530.000 bezoekers.