Exclusief Miniland in LEGOLAND® Water Park Gardaland

Italië in kleine blokjes

Enkele maanden na de aankondiging van de bouw van LEGOLAND® Water Park Gardaland, blijft de belangstelling voor het waterpark en voor de elementen waaruit het zal bestaan maar groeien.

Een van de attracties waar bezoekers de meeste belangstelling voor zullen hebben, zal zeker Miniland zijn, een ruim gebied met de reconstructies van de beroemdste monumenten en symbolen van Italië. Er zijn voor de realisatie wel 4,9 miljoen LEGO® steentjes nodig.
"Een honderdtal monumenten, gebouwd op een schaal van 1:20, speciaal ontworpen voor LEGOLAND Water Park Gardaland, wat het Italiaanse Miniland uniek in de wereld maakt", aldus Luca Marigo, Sales and Marketing directeur van Gardaland. "En het zijn zeker geen kleintjes; het LEGO Model van de Dom van Milaan, het hoogste monument van het gebied, is hoger dan 3 meter en het model van de Sint-Pietersbasiliek is wel 5,6 meter breed"

20200102 GardalandLego1200800 1

Miniland wordt onderverdeeld in zes clusters verspreid over de oever van de Lazy River, is te zien vanaf opblaasbootjes - die de bezoekers kunnen personaliseren met grote drijvende LEGO-stenen – en kan bezocht worden vanaf het vesteland: je beleeft het als een fascinerende reis door het Italië gebouwd met LEGO-steentjes!

Bijzonder fascinerend is het gebied gewijd aan Venetië, met de Basiliek van San Marco - van 1,12 m hoog, 1,60 m breed en 1,81 m diep – en de Klokkentoren van San Marco - van 3 meter hoog en 40 cm breed. Aan de realisatie van deze twee LEGO Modellen – in totaal bestaande uit bijna 75.000 LEGO steentjes en wel 525 elementen - werkten twee ontwerpers en tien bouwers voor een totaal aan 1.243 werkuren.
"Onze uitdaging – vertellen ze - is het omzetten in LEGO-steentjes van sommige elementen op de gevel van de Basiliek, zoals de standbeelden van de Leeuw van San Marco en van Gerechtigheid!”."
Dit LEGO-model van de Klokkentoren, dat een zeer getrouwe versie is van het originele monument, krijgt ook een interactief aspect, in de zin dat bezoekers, door op een knop te drukken, zelf de klokken kunnen luiden.

Naast de stad Venetië zijn in LEGOLAND Water Park Gardaland natuurlijk ook de reproducties te zien van de architectuur die Rome onsterfelijk hebben gemaakt - van het Colosseum tot de Trevifontein tot de Sint-Pietersbasiliek - en een speciaal gedeelte met de Iconen van Italië met een representatie van de beroemdste monumenten, zoals de Dom van Milaan en de Toren van Pisa.

20200102 GardalandLego1200800 2

En binnen deze zes themagebieden is er ook een cluster gewijd aan Gardaland Resort met de populairste attracties, van de beroemde Boom van Prezzemolo tot de spectaculaire Escape from Atlantis tot het splinternieuwe Gardaland Magic Hotel. 
Miniland heeft ook een terugkerend thema dat in alle Legoland Resorts in de hele wereld gelijk is, maar het wordt aangepast aan de context waarin het wordt gebouwd; Miniland van LEGOLAND Water Park Gardaland is dus uniek, met speciaal gebouwde LEGO-modellen van monumenten die je nergens anders ter wereld vindt.