Heropening Belgische pretparken op 1 juli

Waarom niet eerder?

Op 1 juli mogen de Belgische pretparken opnieuw bezoekers ontvangen. Veel meer info of duiding wordt niet gegeven door de Veiligheidsraad of de politici...

Als beheerder van Parkworld.be/Zoo.be wilde ik toch even reageren op deze beslissing van de Veiligheidsraad/de Belgische politici.

Het openstellen van de grenzen op 15 juni zorgt ervoor dat Belgische parken met lede ogen moeten aanzien hoe Belgen in het buitenland wel pretparken kunnen bezoeken, en niet in eigen land. In kader van de corona-crisis lijkt het vreemd dat je in Nederland, Duitsland of Frankrijk veiliger een pretpark zou kunnen bezoeken dan bij ons. Dat is uiteraard helemaal niet waar! Alle Belgische pretparken hebben ondertussen reeds laten zien hoe zij op een veilige manier de bezoekers willen ontvangen.

Bovendien lijkt het vreemd dat er vanuit Europa geen richtlijnen komen. Als land binnen de Europese Unie zou er geen concurrentievervalsing mogen zijn. De genomen maatregel om grenzen te openen en de parken dicht te laten, druist in tegen dit principe.

Onze Belgische pretparken, Bellewaerde, Bobbejaanland, Boudewijn Seapark, Plopsaland De Panne, Plopsa Coo, Plopsa Indoor Hasselt, Walibi Belgium, ze verdienen allemaal een eerlijke kans. Niet alleen zorgen zij voor een leuke afleiding bij de bevolking, het zijn ook goede werkgevers. Elk jaar opnieuw investeren zij in het onderhoud van het bestaande attractieaanbod, toveren ze nieuwigheden uit hun hoed, willen ze hun gasten verwennen met allerlei events,... 

Daarom dringen we ook aan bij de overheden om de genomen beslissing te herzien: Geef onze pretparken de kans om reeds op 15 juni bezoekers te ontvangen. Diezelfde datum als het openen van de grenzen. Dat zou eerlijk zijn ten opzichte van onze pretparken. Al was het maar onder bepaalde voorwaarden, met een lagere bezetting. Het geeft de parken ook de kans om deze dagen te benutten als try out om zo optimaal klaar te zijn wanneer op 1 juli de Grote Vakantie begint.

Hopelijk is het geen schreeuw in de woestijn...
Deel gerust op Facebook.
https://www.facebook.com/ParkWorldBe/posts/3479433575419929