Grootste indoor Smurfen Theme Park geopend

Ontwerp van KCC Entertainment

Op 29 mei opende nabij Shanghai het grootste indoor Smurfen Theme Park in de wereld, ontworpen door KCC Entertainment Design, de deuren! Niet alleen de smurfen zijn Belgisch, maar ook KCC Entertainment is een Belgisch bedrijf dat een ijzersterke reputatie heeft opgebouwd als ontwerper in de pretparkindustrie.

Na 2 jaar intens ontwerpen en bouwen werd het 8.000m² park geopend met een Smurftastische openingsfeest, bijgewoond door Belgische en Chinese gouvernementele vertegenwoordigers. Het Smurfen Indoor pretpark is onderdeel van een ontwikkeling nabij Shanghai die een compleet nieuwe leisure bestemming vormt. Naast het pretpark is er ook een prestigieus en uniek hotel van de Intercontinental groep, private woningen en villa’s, een winkelcomplex en een botanische tuin. 

20200604 KCC smurf1200800 1

Shimao Property Holdings Ltd, een van de grootste vastgoed ontwikkelaars in China, ontwikkelde het project in samenwerking met IMPS, eigenaar van De Smurfen IP.

KCC Entertainment Design was verantwoordelijk voor het complete design van dit fantastisch project. 
"Ons Belgische team dompelde zich volledig onder in het DNA van de Smurfen en deed een diepgaande analyse van de locatie, de markt en alle aspecten die het project beïnvloeden.Via deze KCC manier van werken creëerden we een sterk verhaal over de Smurfen dat perfect geïntegreerd is in het gebouw en dit binnen het beschikbare budget!", aldus CEO Yannick Maes. "Om de verborgen wereld van de Smurfen te vinden moeten bezoekers bij het binnenkomen hun weg zoeken doorheen een doolhof."

In de Smurfen wereld zijn er 3 zones met een verschillend thema.
Het ‘Fantasy Forest’ (2.500m²) bevat verschillende leuke familie attracties en leidt naar 2 andere zones.
In het wondermooie Smurfendorp (3.000m²) kan de bezoeker alle Smurfen ontmoeten, de verschillende paddestoelen en de activiteiten erin ontdekken en op verschillende Smurfen attracties het dagdagelijkse leven van een Smurf beleven!
In het huis van Gargamel (2.500m²) is alles op extra grote schaal en kun je via spleten en kieren het volledige huis ontdekken. Je kan ook de Smurfen die gevangen zitten helpen ontsnappen! 
De Smurfen zijn ambassadeur van de ’17 sustainable goals’ van de Verenigde Naties en Unicef en deze doelen werden ook op een speelse manier geïntegreerd doorheen het park. Op deze manier wordt de bezoeker uitgenodigd om samen met de Smurfen mee te werken aan een betere wereld voor iedereen!

Het park bevat 29 Smurfen-gethematiseerde-attracties (zoals de Smurfen Bessensapfabriek-achtbaan, Gargamels interactieve spookhuis en de Moeras Avontuur 3D Dark-ride) die kinderen en hun gezin een onvergetelijke tijd bezorgen.
"Jammergenoeg konden we vanwege de huidige COVID-19-situatie niet zelf aanwezig zijn om deze geweldige dag te vieren, maar ons KCC China-team is aanwezig en maakt ons extreem jaloers met geweldige foto's en fantastische video's!" dixit meneer Maes.

20200604 KCC smurf1200800 2

In de nabije toekomst zullen KCC Entertainment Design, IMPS en Shimao hun samenwerking verderzetten met het ontwerpen en realiseren van het 10.000 m2 grote Smurfen-buitenpretpark, dat zich naast het overdekte park bevindt.
"We kijken ook uit naar nog een andere geweldige opening dit jaar in China, namelijk deze van het Chocolate Kingdom Pretpark in Guangzhou!" zegt meneer Maes.

KCC Entertainment Design gaat door met het creëren van unieke, winstgevende entertainmentbestemmingen voor haar klanten en met het creëren van onvergetelijke herinneringen voor de bezoekers: 4 andere entertainmentprojecten ontworpen en gebouwd door KCC openen later dit jaar hun deuren.
Ondertussen ontwerpt en realiseert KCC Entertainment Design unieke recreatiebestemmingen in India, Turkije, Saudi-Arabië, Dubai, USA, Abu Dhabi, ...

Info en foto's: KCC Entertainment