Kasteeltuinen Arcen opent stapsgewijs de poorten

Voldoende ruimte voor een veilige en aangename dag uit in de natuur

In overleg met Gemeente Venlo en Veiligheidsregio Limburg-Noord is besloten dat Kasteeltuinen Arcen gefaseerd de poorten kan openen. Vanaf 29 mei zijn bezoekers weer van harte welkom op het park.

De vaste gasten, de seizoenkaarthouders, mogen zelfs al vanaf 22 mei weer het park betreden. De ruime opzet van Kasteeltuinen Arcen maakt het mogelijk om op een aangename én veilige manier volop te genieten van een dagje uit, uiteraard met maatregelen.

20200518 Arcen1200800 2

Het park was er klaar voor, het weer speelde mee, de voorjaarsbloeiers stonden volop in bloei, maar de poorten bleven door de corona uitbraak dicht. Nu mensen weer meer op pad mogen, maar drukte vermeden moet worden, opent Kasteeltuinen Arcen gefaseerd de poorten waarbij gestart wordt met de seizoenkaarthouders.
“Op deze manier starten we met een kleinere groep. We bieden onze trouwe vaste gasten als eerste de mogelijkheid om het park te bezoeken en op deze manier kunnen we ook allemaal wennen aan de aanpassingen op het park”, vertelt parkmanager Rob Rambags. 

Natuurbeleving centraal
Dit seizoen zal het genieten van de natuur nog meer centraal staan dan voorgaande jaren. Na enkele weken thuis blijven, is het juist nu heerlijk genieten van de natuur en de gezonde buitenlucht. De wereld stond even stil, maar de natuur ging door. Juist het beleven van de veranderingen in de natuur gedurende de seizoenen maken het park zo mooi.
“We gaan er vanuit dat het alsnog een mooi seizoen wordt, het park ligt er prachtig bij en voor bezoekers is er veel nieuws te ontdekken”, vertelt parkmanager Rob Rambags.
Gedurende de winterperiode is er hard gewerkt om met nieuwe looproutes door het park de natuurlijke omgeving nog meer te benadrukken. Zo is er een nieuwe route aangelegd langs de historische Mammoetboom en de 10 rode beuken die door de vroegere kasteelbewoner Graaf Metternich aangeplant zijn. Ook is in de prachtige groene omgeving van de vernieuwde Water- en Beeldentuin een expositie van William Sweetlove te zien met als boodschap: de natuur komt in opstand. Een thema dat nu nog passender is!

Genieten op een veilige manier 
Bij Kasteeltuinen Arcen is het goed en vooral veilig vertoeven. Het totale park van 32 hectare biedt voldoende ruimte om afstand te houden. Uiteraard zijn er ook extra maatregelen getroffen. Kasteeltuinen Arcen hanteert een maximum aantal bezoekers. Bezoekers worden verzocht om vooraf online een ticket te kopen waarbij ze een dag- en tijdskeuze maken. Ook worden openingstijden verruimd. Zo kunnen bezoekersstromen beter worden gereguleerd. Daarnaast zijn er diverse maatregelen getroffen voor het behouden van afstand plus extra hygiëne op het park. Ook zijn de horecalocaties op het park tijdelijk omgebouwd tot ‘to go’ locaties. Je kunt hier terecht voor onder meer heerlijke koffie en kleine gerechten of een goedgevulde picknickmand die je op diverse plekken in het park kunt nuttigen. Op een veilige manier genieten van de natuur dus. 

20200518 Arcen1200800 1

Aanpassing evenementenprogramma
Naast de prachtige flora en fauna biedt Kasteeltuinen Arcen ieder seizoen een uitgebreid evenementenprogramma. Vanwege het coronavirus zijn de evenementen en extra activiteiten tot september geannuleerd. De florale shows Bloemig! en Herfstig! in het najaar gaan vooralsnog gewoon door. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden wordt met de geldende maatregelen.
“We hebben geluk dat we in ons park de mogelijkheden hebben om alles ruim op te zetten waardoor mensen makkelijk afstand kunnen houden”, geeft Rambags aan. 
Voor een volledig overzicht van coronamaatregelen zie de webpagina www.kasteeltuinen.nl/nl/corona.