Nieuw 4D-achtbaan concept

S&S Worldwide presenteert Axis Coaster

S&S Worldwide, het Amerikaanse bedrijf dat bij ons in Europa vooral bekend is omwille van hun vrijevaltorens en de gefaalde achtbaan Ring Racer, heeft een nieuw type achtbaan in hun portfolio: de Axis Achtbaan.

S&S heeft na de overname van Arrow Dynamics reeds een ervaring opgebouwd in het bouwen van 4D achtbanen, die wereldwijd geroemd worden omwille van hun intense en unieke ervaring. Met de Axis Coaster heeft het bedrijf de dynamiek van de achtbaan aangepast en past het een ander principe toe om een 4D-ervaring te geven, door gebruik te maken van andere roterende assen om de bezoekers alle hoeken te laten ervaren. 

20191120 SandS Axis1200800 1

Het ontwerp laat alvast zien dat er unieke elementen in de baanbeleving zitten, die men niet in een conventioneel ontwerp kan toevoegen.
S&S heeft 3 jaar gewerkt aan de ontwikkeling van deze achtbaan. Wat begon als een conceptidee van een van de werknemers, is uitgegroeid tot een ontwerp van een unieke, sensationele achtbaan.

De officiële onthulling van deze achtbaan vindt plaats tijdens de IAAPA Show in Orlando.

20191120 SandS Axis1200800 2

S&S heeft sinds haar oprichting in 1994 reeds meer dan 40 achtbanen gebouwd, meer dan 175 torenattracties, 50 familieattracties en 250 kinderattracties.